Освітня програма запроваджена з 2016 року.

Мета освітньої програми: формувати професійні компетентності в майбутніх учителів української мови і літератури та зарубіжної літератури, здатних розв’язувати складні спеціалізовані завдання і практичні проблеми у сфері організації та провадження освітньої діяльності в закладах загальної середньої освіти, нести відповідальність за вироблення й ухвалення рішень у непередбачуваних ситуаціях, продовжувати навчання зі значним ступенем автономії.

Особливості освітньої програми. Освітня програма забезпечує формування професійних компетентностей на основі цілісних знань про сучасні філологічні й дидактичні засади навчання мови і літератури, про новітні технології для здійснення психологічного супроводу та надання психологічної допомоги учасникам освітнього процесу. Програма передбачає наявність спеціальної (психодіагностичної) практики, залучення здобувачів вищої освіти до академічної мобільності.

Академічні права випускників програми. Можливість продовжувати навчатися за програмами другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) або за іншими програмами споріднених спеціальностей.

Професійні права випускників програми. Випускники програми можуть займати такі посади: вчитель закладу загальної середньої освіти, вчитель спеціалізованого закладу загальної середньої освіти, практичний психолог.