Освітня програма затверджена. Вченою радою Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (протокол № 14 від 25.04.2023 р.), введена в дію 01.09.2023 р. наказом ректора № 620 о/д від 10.05.2023 р.

Мета освітньої програми. Підготовка фахівців високого рівня, які володіють фундаментальними знаннями і практичними навичками з підприємництва, торгівлі та біржової діяльності і вміють їх застосовувати з метою ефективного управління підприємствами різноманітних організаційно-правових форм.

Працевлаштування. Працевлаштування на підприємствах будь-якої організаційно-правової працевлаштування форми (комерційні, некомерційні, державні, муніципальні), у яких випускники працюють як: дилери (біржові торговці за свій рахунок) та брокери (посередники) із заставних та фінансових операцій, страхові агенти, агенти з торгівлі майном, технічні та торговельні представники, закупники, оцінювачі та аукціоністи, агенти з комерційного обслуговування та торговельні брокери, брокери (посередники) з купівлі-продажу товарів, агенти з клірингу (обмінних товарних операцій) та експедиції, агенти з комерційних послуг та торговельні брокери, помічники керівників підприємств, установ та організацій, помічники керівників виробничих та інших основних підрозділів, помічники керівників малих підприємств без апарату управління, інспектори з ліцензій.

Подальше навчання. Бакалавр зі спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» може продовжити навчання за освітнім ступенем «магістр».

Академічна мобільність. Освітня програма надає можливість академічної мобільності в партнерських університетах Республіки Польща, Португалія.

Наявність акредитації. Сертифікат про акредитацію Серія НД № 2489136. Термін дії сертифіката до 01 липня 2026 р. відповідно до рішення Акредитаційної комісії від 16 червня 2016 р. протокол № 121 (наказ МОН України від 19.12.2016 р. № 1565)