Мета освітньої програми: Формування особистості фахівця, здатного вирішувати складні нестандартні завдання і проблеми інноваційного і дослідницького характеру у галузі загальної середньої освіти, який має оволодіти загальними та фаховими компетентностями, що є необхідними для подальшої освітньої та наукової діяльності за умов реформування сучасної загальної середньої освіти, цифровими, інженерними, проєктними та сучасними педагогічними технологіями, методами організації творчого пошуку та винахідницької діяльності; формування у магістрантів критичного підходу до розуміння особливостей технологічної освіти та її специфіки на сучасному етапі. Підготовка фахівця з широким доступом до працевлаштування з урахуванням регіональних потреб.

Придатність до працевлаштування: Випускники програми можуть працювати у навчально-виховних закладах, зокрема вчителями технологій та креслення у старшій профільній школі, викладачами (асистентами) у вищих навчальних закладах І-IV рівнів акредитації в системі освіти України відповідно до отриманої спеціальності. Магістр з технологічної освіти може також працювати в науково- дослідних і науково-методичних установах на посадах, які потребують поглибленої фахової підготовки, досвіду і навичок самостійної творчої (пошукової) роботи у відповідній галузі знань.

Випускників програми призначено для викладацької, навчально-виховної, науково-методичної й організаційної діяльності в системі загальної, професійної та вищої освіти України.

Після підготовки в магістратурі фахівець здатний

виконувати зазначену в ДК 003-2010 професійну роботу і може займати відповідну первинну посаду:

  • 2310 Викладачі університетів та вищих навчальних закладів 2310.2 Асистент. Викладач вищого навчального закладу
  • 2351.1 Науковий співробітник (методи навчання);
  • 2351.2 Викладач (методи навчання);
  • 3340 Викладач стажист
  • 2320 Викладач професійно-технічного навчального закладу 2351.2 Методист
  • 2352 Інспектори навчальних закладів. Інспектор методист 3
  • 340 Майстер виробничого навчання.
  • 2320 Вчитель закладу загальної середньої освіти;
  • 2331 Вчитель закладу загальної середньої освіти.

Подальше навчання: Можливість навчатися за програмою третього (аспірантура) рівня вищої освіти за цією галуззю знань (що узгоджується з отриманим дипломом магістра).