Освітня програма запроваджена з 2016 року.

Мета освітньої програми: підготувати компетентного конкурентоспроможного фахівця, вчителя української мови і літератури, зарубіжної літератури, історії, який володіє фундаментальною теоретичною базою фахових дисциплін, новітніми технологіями навчання та навичками практичного застосування їх, спроможного вирішувати складні завдання і проблеми у галузі освіти, філології та педагогічної діяльності, готового постійно підвищувати свій фаховий рівень, інтегруватися у світовий освітній простір.

Особливості освітньої програми. Програма передбачає комплексну підготовку вчителя/викладача-словесності та історії не тільки в закладах загальної середньої освіти, а й у закладах професійної (професійно-технічної) і фахової передвищої освіти, які надають повну загальну середню освіту; програма вимагає спеціальної виробничої (педагогічної) практики з історії в цих закладах.

Академічні права випускників програми. Можливість продовжувати навчання на третьому (освітньо-науковому) рівні вищої освіти.

Професійні права випускників програми. Працевлаштування за фахом у закладах загальної, спеціалізованої, позашкільної освіти, в установах та організаціях у сфері освіти.