Освітня програма запроваджена з 2016 року.

Мета освітньої програми: Здійснювати підготовку компетентного конкурентоспроможного вчителя української мови і літератури, який володіє концептуальними знаннями, що охоплюють сучасні наукові здобутки у сфері професійної діяльності і є основою для оригінального мислення та проведення досліджень, критичне осмислення проблем в освітній галузі; здатний інтегрувати знання та розв’язувати складні задачі у широких або мультидисциплінарних контекстах.

Особливості освітньої програми. Комплексна підготовка здобувачів вищої освіти до реалізації професійних функцій учителя української мови і літератури в закладах загальної середньої освіти за освітньою програмою передбачає проходження виробничої (педагогічної) практики, підготовку кваліфікаційної роботи, участь у різних формах академічної мобільності.

Академічні права випускників програми. Можливість продовжувати навчання на третьому (освітньо-науковому) рівні вищої освіти.

Професійні права випускників програми. Працевлаштування за фахом у закладах загальної, спеціалізованої, позашкільної освіти, в установах та організаціях у сфері освіти.