Освітня програма затверджена Вченою радою Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (протокол № 14 від 25.04.2023 р.), введена в дію 01.09.2023 р. наказом ректора № 620 о/д від 10.05.2023 р.

Мета освітньої програми. Підготовка фахівців, здатних розв’язувати складні завдання і проблеми у сфері обліку, аналізу, контролю, аудиту, оподаткування, що характеризуються невизначеністю умов і вимог.

Працевлаштування. Працевлаштування на підприємствах, установах та організаціях будь-якої організаційно-правої форми (комерційні, некомерційні, державні) усіх галузей і форм власності на посадах головних бухгалтерів, фінансових директорів, замісників головних бухгалтерів, бухгалтерів окремих секторів; контролерів, аудиторів, внутрішніх аудиторів; в органах державної фіскальної служби, державної фінансової інспекції, казначейства, а також в інших органах державного та муніципального управління; фінансово-кредитних установах; науково-дослідницьких організаціях і установах системи вищої освіти; керівників фінансових і фінансово-економічних підрозділів; ревізорів; фінансових аналітиків; податкових консультантів.

Подальше навчання. Можливість навчання за програмою третього рівня за цією галуззю знань або суміжною – освітньо-наукові програми вищої освіти (що узгоджуються з отриманим диплома магістра) за освітньо-науковим ступенем «Доктор філософії».

Академічна мобільність. Освітня програма надає можливість академічної мобільності в партнерських університетах Республіки Польща.

Наявність акредитації. Сертифікат про акредитацію Серія УД № 24003357. Термін дії сертифіката до 01 липня 2024 р. відповідно до рішення Акредитаційної комісії від 27 грудня 2018 р. протокол № 133 (наказ МОН України від 08.01.2019 р. № 13)