Освітня програма затверджена. Вченою радою Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (протокол № 14 від 25.04.2023 р.), введена в дію 01.09.2023 р. наказом ректора № 620 о/д від 10.05.2023 р.

Мета освітньої програми. Підготовка висококваліфікованих та конкурентоспроможних фахівців в сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності, здатних здійснювати аналітичні і прогностичні розрахунки у своїй предметній діяльності, що сприятиме високоефективному управлінню господарськими структурами в умовах динамічних соціально-економічних умов.

Працевлаштування. Працевлаштування на підприємствах будь-якої організаційно-правової працевлаштування форми (комерційні, некомерційні, державні, муніципальні), у яких випускники працюють як: керівник підприємства будь-якої організаційно-правової форми, комерційний директор, керівник структурних підрозділів або виконавець різних служб апарату управління, органів державного та місцевого самоврядування, керівник відділу асортименту та якості товарів у підприємствах торгівлі, керівник підрозділів у складському (логістичному) господарстві, керівник підрозділів у комерційному обслуговуванні, менеджер з питань комерційної діяльності та управління, менеджер у роздрібній та оптовій торгівлі, економіст з планування, фахівець з методів розширення ринків збуту, аналітик з інвестицій,фахівець з біржової торгівлі, брокер, дилер, аукціоніст, агент з торгівлі нерухомістю, викладач економічних дисциплін.

Подальше навчання. Магістр за спеціальністю «Підприємництво та торгівля» може продовжити навчання за освітньо-науковим ступенем «доктор філософії».

Академічна мобільність. Освітня програма надає можливість академічної мобільності в партнерських університетах Республіки Польща, Португалія.

Наявність акредитації. Сертифікат про акредитацію Серія УД № 24003359. Термін дії сертифіката до 01 липня 2024 р. відповідно до рішення Акредитаційної комісії від 27 грудня 2018 р. протокол № 133 (наказ МОН України від 08.01.2019 р. № 13)