У рамках міжнародної навчально-лінгвістичної програми «S.A.M.E.D.I. наука, мистецтво, світ, Європа, через відкриття та інновації» відбулася чергова весняна поїздка любителів французької мови до Франції.

У програмі, що передбачає мовне стажування, взяли участь 7 студентів факультету іноземної філології на чолі з деканом Бріт Н.М. Підготовка до тижневого навчання у Європейському науково-технічному центрі дозвілля молоді (Париж, Франція) включала огляд столиць Західної Європи, зокрема, міст Братислава, Відень, Регенсбург та перебування на час навчання у самому Парижі.


Особливою цю поїздку зробило відвідування ЮНЕСКО. Міжнародна організація, спеціалізована установа Організації Об’єднаних Націй, яка при співпраці своїх членів-держав у галузі освіти, науки, культури сприяє ліквідації неписьменності, підготовці національних кадрів, розвиткові національної культури, охороні пам’яток культури тощо.


На звітній конференції, студенти, що безпосередньо брали участь у навчально-лінгвістичній програмі S.A.M.E.D.I. поділилися власними думками, новими здобутими знаннями, досвідом і позитивними переживаннями, від яких дух перехоплює, підкріпивши свої доповіді власними світлинами.

Цінним є те, що участь у програмі завершується врученням відповідних сертифікатів.