В рамках угоди про співпрацю між Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини та Каліфорнійським університетом у м. Девіс відбулася чергова координаційна зустріч ректора університету Олександра Безлюдного, міського голови Ірини Плетньової, голови товариства дружби із зарубіжними країнами Галини Кучер з паном Бреттом Лі – офіційним представником комітету поріднення міста-побратима Девіс (штат Каліфорнія, США).

Важливо відзначити, що починаючи з 1988 року, коли був підписаний договір про поріднення міст Девіс та Умань, багато разів відбувалися зустрічі, обміни делегаціями, а з часу повномасштабного вторгнення американські колеги підтримують уманців гуманітарною допомогою та поділяють біль наслідків російсько-української війни.

Бретт Лі вийшов з ініціативою про започаткування соціальної стипендії для здобувачів вищої освіти УДПУ імені Павла Тичини з числа вразливих осіб та чиї сім’ї перебувають у складних життєвих обставинах. До такої соціальної місії доєдналися жителі міста Девіса зі збору коштів. У 2023/2024 навчальному році передбачена виплата цих соціальних стипендій. Під час зустрічі було обговорено організаційні засади реалізації такої ініціативи, визначено категорії з числа вразливих, а також нормативно-правові основи.

Під час зустрічі обговорено перспективи подальшої співпраці між Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини та Каліфорнійським університетом у м. Девіс у контексті реалізації Стратегії розвитку УДПУ імені Павла Тичини на 2021-2025 рр. та Концепції інтернаціоналізації УДПУ імені Павла Тичини.

Пресцентр УДПУ