17-18 листопада у Національному педагогічному університеті ім. М. П. Драгоманова відбулися Сьомі Всеукраїнські Читання з гуманної педагогіки на тему: «Маніфест гуманної педагогіки – сходження в майбутнє», присвячені пам’яті унікального вчителя-гуманіста, професора Московського державного педагогічного університету, Лицаря Гуманної Педагогіки Валерії Гівіївні Ніорадзе.

Читання відбулися за участю керівника Міжнародного Центру Гуманної Педагогіки, видатного педагога-гуманіста, академіка Шалви Олександровича Амонашвілі. Тема заходу була обрана невипадково, адже прихильники гуманної педагогіки з Росії, Грузії, України та країн Балтії проголосили 17 липня 2011 року «Маніфест гуманної педагогіки», який покликаний стимулювати вчителів до активних дій по впровадженню гуманної педагогіки у школах.

Черкащину на Педчитаннях представляла Алла Чухрій – заступник директора з навчально-виховної роботи Уманського НВК – педагогічного ліцею, викладач кафедри практичного мовознавства УДПУ імені Павла Тичини. Алла Федорівна у своєму дослідженні розкрила основні аспекти ролі керівника в процесі гуманізації освіти та по закінченню виступу отримала запрошення від президента Всеукраїнської Асоціації Гуманної Педагогіки Крука Станіслава Леонідовича стати членом Асоціації.


«Всеукраїнські Читання дали можливість кожному вчителю доторкнутись до глибин гуманної педагогіки, почерпнути неоціненні знання, перейняти досвід класиків-гуманістів. Це було світле свято духовності, освіченості, толерантності, благородства та любові до ближніх» - зазначила Алла Чухрій.