20-21 ЖОВТНЯ 2011 року на базі мистецько-педагогічного факультету УДПУ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція "ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ МИСТЕЦЬКОЇ ОСВІТИ: ЗДОБУТКИ, ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ"


На пленарному засіданні з доповідями виступили науковці та педагоги-практики України, які висвітлили здобутки і проблеми у сучасній мистецький освіті. Так, зокрема, Олена Михайлівна Полотайко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фортепіанного виконавства і художньої культури Інституту мистецтв НПУ імені М.П. Драгоманова, виступила з доповіддю «Ретроспектива розвитку герменевтики мистецтва».


Осадча Лілія Костянтинівна, викладач Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Т.Г. Шевченка висвітлила питання розвитку творчої особистості на заняттях з предмету «Аналіз музичних творів». З доповіддю «Використання комп’ютерних технологій на уроках музики» виступила Мельник Ганна Петрівна,викладач Уманського обласного музичного училища імені Порфирія Демуцького. З доповіддю Наукові основи руху в процесі викладання хореографічних дисциплін виступив Ю.М.Куцевляк , директор школи-студії класичного танцю (м. Одеса).

Для студентів мистецько-педагогічного факультету, спеціальності «хореографія», Ю.М.Куцевляк прочитав лекцію з техніки класичного танцю. А на наступний день, 21 жовтня, провів майстер-клас з класичного танцю.