19 лютого на базі Регіонального центру навчання іноземних мов факультету іноземної філології УДПУ відбувся науково-методичний семінар «ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ШКІЛЬНОЇ ІНШОМОВНОЇ ОСВІТИ».

Він став черговою подією в низці щорічних наукових заходів, які проводяться факультетом іноземної філології УДПУ у тісній співпраці з Лабораторією навчання іноземних мов Інституту педагогіки НАПН України та Британською Радою. Цього року почесними гостями семінару були завідувач лабораторії навчання іноземних мов Інституту педагогіки НАПН України, кандидат педагогічних наук, доцент Валерій Редько, менеджер партнерських зв'язків та проектів Британської Ради в Україні Олександр Шаленко, директор представництва міжнародної освітньої групи Пірсон Марина Малигіна, головний редактор газети English Тетяна Михайленко, викладачі Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т.Г. Шевченка, вчителі загальноосвітніх шкіл міста та регіону.

Гостей зустрічала ректор університету доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПНУ, заслужений працівник освіти України Наталія Побірченко, яка ознайомила гостей із життям університету та перспективами його розвитку.

Семінар відкривала декан факультету іноземної філології кандидат педагогічних наук, доцент, заслужений працівник освіти України Надія Бріт. Гостей факультету сердечно привітала керівник лабораторії навчання іноземних мов кандидат педагогічних наук, доцент Алла Гембарук.


Відкриття семінару


Робота семінару здійснювалася у таких напрямах:

  • раннє навчання іноземних мов: стан, проблеми, перспективи;
  • стратегічні напрями розвитку іншомовної освіти в середній та вищій школі;
  • шляхи поліпшення якості навчання у вищій школі тощо.


У межах роботи семінару відбулася презентація Всеукраїнської газети для вчителів, викладачів, студентів «English» та презентація проекту «Шкільний вчитель нового покоління», започаткований МОНмолодьспорту України і Британською Радою в Україні у 2013р. Проект передбачає вивчення сучасного стану підготовки вчителя в Україні, досвіду університетів України та Великої Британії, а також розробку необхідних документів та матеріалів із метою удосконалення системи додипломної освіти вчителів.


Презентація газети English



Презентація проекту «Шкільний вчитель нового покоління»


Під час роботи семінару відбувалася також виставка-продаж літератури видавництва «Пірсон Лонгман», яке має представництва в усьому світі і спеціалізується на навчальних та методичних англомовних виданнях, котрі рекомендовані МОНмолодьспорту України для використання у загальноосвітніх навчальних закладах.



Саме широкий інтерес науковців та вчителів із усіх регіонів України дає змогу сподіватися, що цей досвід матиме продовження.