Ректор університету професор Олександр Безлюдний разом із головою профкому Валентином Хитруком привітали студента факультету фізичного виховання Валентина Хмільового із успішним виступом на чемпіонаті світу та чемпіонаті Європи з гирьового спорту, що традиційно відбуваються в місті Печ (Угорщина).

Валентин у складі збірної команди України втретє брав участь у цих престижних змаганнях і втретє став чемпіоном! Наш спортсмен на чемпіонаті світу серед студентів виборов перше місце у поштовху гир 2Х24, а також був найкращим на чемпіонаті Європи серед дорослих у двоборстві 2Х32 кг та здобув ІІ місце у підйомі гир довгим циклом. Найяскравішою перемогою Валентина Хмільового на цих змаганнях стало І місце в естафеті по підйому гир довгим циклом 2Х24 кг. Отже, наш студент привіз додому золото чемпіонату світу серед студентів, дві золотих та одну срібну медалі чемпіонату Європи серед дорослих.

Привітали нашого чемпіона з блискучим виступом по поверненню його на рідну землю рідні, товариші, друзі-студенти, наставники, викладачі, адміністрація університету та факультету. Ректор Олександр Безлюдний побажав Валентину подальших успіхів, нових перемог та здійснення всіх задумів. Приєднався до теплих вітань і голова профкому університету. Валентин Іванович вручив чемпіону матеріальну винагороду. Стало відомо, що в університеті також допомогли здійснити поїздку Валентина Хмільового на змагання. Матеріальну допомогу йому надали профком університету, а також Черкаський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України (керівник - Ольга Жалдак).

Валентин Хмільовий подякував адміністрації університету за всебічну підтримку та сприяння у становленні молодих спортсменів. Для нього, постійного учасника змагань різних рівнів, це надзвичайно важливо, адже систематичні тренування та збори вимагають багато зусиль і часу. В Уманському педуніверситеті йому завжди йдуть назустріч, допомагають та підтримують. І пишаються! Так тримати, чемпіоне!

Пресцентр УДПУ