У грудні 2021 року Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини було проіндексовано та включено до списку міжнародних університетів за версією Світового рейтингу найкращих університетів QS World University Rankings, як повідомляє сайт рейтингу.

УДПУ імені Павла Тичини цього року вперше увійшов до даного рейтингу, посівши 350 місце у рейтингу європейських університетів та ставши 41 університетом, що представляє Україну на міжнародній арені. Це велика честь і показник вагомих досягнень у сфері освіти та науки.

За ініціативи ректора Олександра Безлюдного та проректора з міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку Володимира Миколайка, задля популяризації університету на світовій освітній арені, на початку 2021 року розпочалась робота по підготовці заявки на вступ до міжнародного рейтингу.

Це була довготривала, кропітка командна співпраця відділу міжнародних зв’язків з факультетами, інститутом та структурними підрозділами університету.

Завдяки входженню до QS World University Rankings університет має можливості розширити свою міжнародну освітню та наукову співпрацю, реалізувати академічну мобільність для студентів та професорсько-викладацького колективу.

Довідково.

Рейтинг найкращих університетів світу (QS World University Rankings) – глобальне дослідження та створений на його основі рейтинг найкращих вищих навчальних закладів світового значення за показником їх досягнень у галузі освіти і науки. Він вважається одним з найбільш впливових глобальних рейтингів університетів. Щорічно в дослідженні оцінюються понад 2500 вищих навчальних закладів по всьому світу. За його підсумками складається рейтинг 500 найкращих університетів світу, а також рейтинги університетів з окремих дисциплін, регіонів та ін.

Пресцентр УДПУ