Творчі колективи та солісти кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін та кафедри інструментального виконавства факультету мистецтв стали активними учасниками ІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв «Музичний Всесвіт 2016», який проходив у місті Одеса.

Вони блискуче виступили у своїх номінаціях, продемонструвавши високий рівень виконання. Колектив інструментального тріо «Serbian Star» у складі студентів Александара Джорджевіча, Дарко Марковіча та Йована Дрманіча (номінація: інструментальне мистецтво, жанр: народний) виборов Гран-Прі конкурсу!

Звання Лауреатів І ступеня із врученням дипломів здобули: студент Владислав Іванов (номінація: інструментальне мистецтво, жанр: духовий); народний аматорський колектив тріо «Гонта» у складі викладачів Валентина Купчика, Петра Волошина та Василя Семенчука (номінація: вокальне мистецтво (ансамблі), жанр: народний вокал); молодіжний камерний хор у складі студентів та викладачів факультету мистецтв (номінація: вокальне мистецтво (хори), жанр: академічний вокал)

Керівники колективів, викладачі Владислав Гусак, Валентин Купчик та Оксана Прокулевич отримали Дипломи за фахову майстерність та активну участь у підготовці переможців!

Після конкурсу переможці отримали незабутні враження та масу позитивних емоцій, відвідавши Одеський національний театр опери та балету, де переглянули оперу Джакомо Пуччіні «Флорія Тоска», лібретто Луїджі Ілліки та Джузеппе Джакози за однойменною драмою Віктор’єна Сарду.

Пресцентр УДПУ