Уже вдруге українські студенти Познанського університету імені Адама Міцкевича отримують стипендію імені Яна Кульчика. Польський бізнесмен, відомий науковець і великий прихильник України, ще рік тому сам вручав стипендії для українців. Після його смерті донька Домініка Кульчик вирішила продовжити започатковану батьком справу, адже він вірив, що саме молодь з України, завдяки знанням отриманим у Польщі, будуватиме кращу, вільну Україну, суспільство мудрих і сильних людей.

У роковини його смерті Домініка Кульчик нагородила стипендіями 50 студентів Познанського університету імені Адама Міцкевича українського походження. Надзвичайно приємно констатувати, що серед стипендіатів є 6 студентів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, які є учасниками програми «подвійного диплома» і навчаються в Інституті Європейської культури Познанського університету імені Адама Міцкевича в місті Гнєзно. Стипендії у розмірі 3000 злотих отримали Владислав Байда, Павло Сакал, Мирослава Ласкава, Ольга Брижата, Дар’я Заболотна та Вероніка Приймаченко.

Вітаємо наших стипендіатів, бажаємо їм подальших успіхів у навчанні та сподіваємося, що ще неодноразово почуємо про їхні наукові здобутки!

 

Пресцентр УДПУ