Наш університет, окрім якісних знань, надає можливість для розвитку і самореалізації студентів. В Уманському державному педагогічному університеті діють різні програми академічної мобільності, які дозволяють студентам не тільки навчатись за кордоном, а й подорожувати і знайомитись з новими людьми.

У другому семестрі учасниками програми академічної мобільності і навчалися у Державній вищій професійній школі імені Яна Амоса Коменського в Лєшно (Польща) були студентки Марія Денисюк та Анастасія Січкар. Вони охоче поділились своїми незабутніми враженнями від навчання за кордоном зі своїми друзями та з усіма читачами нашого сайту:

«У перший день перебування в Лєшно ми познайомились зі студентами із Казахстану, які, так як і ми, приїхали навчатися. В університеті нам пощастило зустріти чимало цікавих  людей, які охоче допомагали у новому для нас середовищі. Досвідчені та дружелюбні викладачі і щирі та відкриті студенти завжди з радістю йшли нам назустріч, тому адаптаційний період пройшов непомітно.

Під час навчання ми мали змогу порівняти системи освіти в Україні та за кордоном, поглибити знання з польської та англійської мов, а також дізнатись більше про життя та культуру Польщі.

Також під час перебування в Польщі ми відвідали чимало неймовірних міст та країн Європи. Окрім найбільших польських міст ми мали можливість побувати в різних європейських містах, дізнатись більше про їхню історію та побачити найвідоміші пам’ятки європейської культури.

Висловлюємо щиру подяку керівництву Уманського державного педагогічного університету, викладачам та координаторам програми академічної мобільності. Навчаючись у європейському вищому навчальному закладі, ми отримали неймовірний досвід і, сподіваємося, що це тільки початок. Впевнені, що попереду нас чекають нові звершення та перемоги!»

Пресцентр УДПУ