Не секрет, що УДПУ активно розвиває співпрацю із закордонними навчальними закладами, зокрема з польськими. Студентки факультету іноземної філології Інна Лосінець, Ірина Чернявська, Валентина Черевченко та студентка факультету української філології Наталія Корженецька протягом двох місяців перебували в Державній вищій школі професійної освіти мені Яна Амоса Коменського у Лєшно за програмою обміну, організованою Польським культурно-освітнім центром. Дівчата стали учасницями цього проекту не випадково, адже вони є студентками Міждисциплінарних індивідуальних гуманітарних студій, які діють в Уманському державному педагогічному університеті з 2009 року. Програма студій передбачає навчання студентів протягом одного семестру у партнерському ВНЗ. Саме тому уманські студентки навчалися на факультеті туристики Державної вищої школи професійної освіти мені Яна Амоса Коменського і вивчали різноманітні дисципліни: основи туристизму, обслуговування туристичних шляхів, музейна справа, організація свят, педагогіка вільного часу, філософія, психологія та основи проведення екскурсій, а також мови – польську, англійську та французьку.


Під час урочистого початку нового навчального року


Під керівництвом професора Б. Шипінського студентки написали та успішно захистили наукові праці міждисциплінарного характеру.

Студентки університету під час навчання за кордоном розширили свій кругозір, набралися іноземного досвіду, налагодили міжнародні зв'язки.

У новому 2013 році Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини чекає на студентів з Польщі, які також приїдуть навчатися за програмою обміну.


Біля барельєфа Яна Амоса Коменського



На заняттях у Лєшно



Разом із проректором Державної вищої школи професійної освіти імені Яна Амоса Коменського, доктором хабілітованим, професором Александром Миколайчаком


Прес-центр УДПУ