Пріоритетом УДПУ є щорічна участь студентів та співробітників університету у Літніх школа польської мови та культури для іноземців, що організовують провідні ВНЗ Польщі.

Так, на запрошення адміністрації Лодзького університету викладач Людмила Крива та студентки Колегіуму МІГуС Софія Харенко та Анастасія Тищенко пройшли тритижневі інтенсивні курси польської мови та культури на базі вказаного вишу.

Висока організація занять та сучасний підхід дозволило слухачам Школи в короткі терміни успішно освоїти максимальну кількість запропонованого матеріалу. Особливістю стало те, що між слухачами не було мовного бар’єру, адже всі могли розмовляти польською та англійською мовами. Місто чотирьох культур гостинно зустріло у Літній школі представників із 12 країн світу.

Цікаве навчання, нові знайомства та подорожі дозволили весело та з користю провести літо 2017 року і багато дізнатися про місто Лодзь, яке славиться всесвітньо відомим Музеєм сучасного мистецтва та знаменитою кіно-школою. Зачаровує собою і палац-музей Хербста, який був побудований ще у ХІХ ст. Учасники Школи ознайомилися з експозицією давнього мистецтва, яка знаходиться в палаці, зокрема з шедевральними роботами Яна Матейка, Станіслава Виспянського та інших видатних польських художників.

По завершенню Літньої школи усі учасники отримали мовні сертифікати й висловили щиру вдячність за гостинність те високу організованість Літньої школи адміністрації університету та дирекції школи.

Пресцентр УДПУ