Міжнародний науково-дослідницький виїзд «Scientific and research trip to the Balkans: Greece and Macedonia», що проходив у Греції (Лептокарія) та Північній Македонії (Охрид) був організований Університетом імені Адама Міцкевича в Познані. Проєкт реалізовується в рамках програм Національної Агенції Академічних Обмінів (NAWA).

Читати більше на сайті Польського культурно-освітнього центру УДПУ імені  Павла Тичини

Проректор з міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку доц. Володимир Миколайко та директор Польського культурно-освітнього центру, в.о. завідувача кафедри всесвітньої історії та методик навчання проф. Ігор Кривошея забезпечили представництво та активну участь Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини в науково-дослідницькому виїзді, яким керував проф. Рафал Димчик.

Програма виїзду була дуже насиченою та цікавою. Спочатку була Греція, узбережжя Єгейського моря, ознайомлення з архітектурою та інфраструктурою міста Лептокарія, яке розташоване фактично у підніжжя гори Олімп, екскурсія до святилища богині Деметри та відвідини археологічного музею (м. Діон), замку Платамонс, годування собак балканської породи шарпланіца (м. Бітола) та переїд до Охриду (Північна Македонія). Перебування в Охриді (місто, яке входить до переліку світової спадщини ЮНЕСКО) було не менш інтенсивним. Це і лекції проф. Анджея Сєрадського та Томаша Майдацького в античному амфітеатрі, екскурсії під керівництвом проф. Рафала Димчика (нічним містом, по християнських церквах, підводна археологія, відвідини монастиря св. Наума та короткий візит до Албанії).

Учасники та учасниці виїзду розпочали роботу в групах (по 2-3 особи) над проєктами, в яких буде висвітлено результати науково-дослідницького виїзду. Завершився виїзд врученням сертифікатів. Це був надзвичайно цікавий та захоплюючий досвід пізнання країн через подорожі.

Пресцентр УДПУ