24 березня 2011 року напередодні Всесвітнього Дня Театру Уманський самодіяльний народний драматичний театр представив прем’єру п’єси «[НЕ]звичайна історія», написану студенткою Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Підгорною Ольгою. Вона ж була задіяна у виставі як акторка та гример.

«[НЕ]звичайна історія» - історія про життя, кохання, про те, що випадковості не випадкові, про те, що відбувається з кожним (тому глядач міг впізнати у героях і ситуаціях себе), про те, що кохання – дар, котрий треба цінувати та оберігати.

Автор хотів показати, що у нашому житті часто відбуваються дивні , інколи, здавалось би, випадкові зустрічі, розставання, ми знайомимось з, начебто, випадковими людьми, будуємо своє життя по цеглинкам, але...Все, що відбувається з нами – не випадок, не збіг обставин... Все наше життя – частинка чогось великого і прекрасного, у чому немає місця випадковостям.

«Наша планета – маленький м’ячик у руках Вищої сили. Просто крихітка, яка вважає, що літає у просторах безодні космосу - вільна, безтурботна, і, можливо, під пильним оком когось могутнього і всесильного... Можливо Бога... Можливо Долі...А можливо – Любові» (Підгорна О.).

У п’єсі була показана історія пари, котра пройшла довгий шлях до розуміння свого істинного кохання та його цінності і могутньості, кохання, над яким не ладен час.

Ця лірична історія, з елементами містики, легкої іронії, трагічними поворотами подій та щасливим завершенням не залишила глядачів байдужими…