В Україні проблема ВІЛ та СНІДу є досить актуальною. Навіть у нашому місті, за статистикою, є чимало людей, що потерпають від цих хвороб. Але люди, зазвичай, не звертають увагу на реальність і актуальність цієї проблеми, а до хворих людей ставляться як до «ізгоїв» суспільства. Щоб донести людям хоча б частину інформації щодо цього питання, студенти факультету соціальної та психологічної освіти і волонтери соціально-психологічної служби університету приєдналися до проведення акцій «Ми за здоров’я» та «Запали свічку».

29 листопада в холі нового корпусу студентами було проведено акцію «Ми за здоров’я». У програму заходу увійшла пропаганда здорового способу життя, роздача червоних стрічок (символіки боротьби із захворюванням), кульок із закликами та засобів контрацепції. Все це супроводжувалося лекцією, в якій розповідалося, що таке СНІД і як його можна уникнути.



30 листопада акція «Запали свічку» була проведена спільно із Центром у справах дітей, сім'ї та молоді та активістами з усього міста. Спочатку перехожим роздавалась література про ВІЛ та СНІД, також роздавались безкоштовні контрацептиви, а з настанням сутінок всі учасники акції запалили лампадки та виклали з них червону стрічку – символ заходу.




Волонтери пояснювали перехожим що таке СНІД, які є шляхи передачі і зараження, як можна запобігти цій хворобі, куди звертатися за консультацією та допомогою. Протягом години відбувалося живе спілкування волонтерів і жителів міста, котре закінчилось гарною і емоційно сильною подією – запаленням сотень різнокольорових лампадок.

Прес-центр УДПУ