Вже 34-й раз у Лондоні відбулася міжнародна зустріч, яка зібрала світову академічну спільноту з метою обговорення історичних уроків війни та миру, а також їх впливу на освіту. Участь українських представників, викладачів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини професора кафедри іноземних мов, доктора педагогічних наук Оксани Заболотної та аспіранта Тетяни Коляди була досить предметною. (До речі, учасники з України вперше взяли участь у міжнародному конгресі). Це відзначили під час дискусії учасники конференції, які побажали Україні якнайшвидше погасити воєнний конфлікт, щоб молодь у мирі та спокої, без будь-яких перешкод могла отримувати високоякісну освіта.

Під час конференції організатори запропонували учасникам відвідати оновлений Музей імперіалістичних воєн. Сама експозиція і спосіб її представлення вразили гостей: наскільки доступно і цікаво візуалізовано події! Торкаючись речей, приводячи їх у дію, розглядаючи 3-D зображення, слухаючи розповіді очевидців, відвідувачі Музею ніби перенеслися на початок ХХ століття і стали учасниками тих далеких подій. Також відкрила гостям свої фонди Бібліотека найвідомішого в світі центру історико-педагогічних досліджень Інституту освіти Лондонського університету.

У більшості країн, де, на жаль, сьогодні йде війна і панує неспокій, сподівання на краще пов’язані саме з розвитком освіти. Учасники конференції дійшли висновку, що науковці можуть зробити свій посильний внесок як у вдосконалення освітньої галузі, так і в урегулювання проблем війни і миру.

Пресцентр УДПУ