1 березня відбулося традиційне засідання ФАН-клубу (Франція, Англія, Німеччина) підрозділу Студії європейських мов на факультеті іноземної філології, приурочене до Міжнародного дня рідної мови, що відзначається у всьому світі 21 лютого.

Щорічне відзначення цього дня є нагодою неодноразово наголосити на тому, що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги. Ось і цього разу предметом обговорення на засіданні клубу, учасниками якого були студенти III курсу факультету іноземної філології, що одержують спеціалізацію німецька чи французька мова, стала мовна ситуація в Європі.


  • Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності».
  • Як спілкуються сьогодні в об’єднаній Європі?
  • Як плекають свою рідну мову німецькомовних та франкомовних країнах?
  • Що є пріоритетним в мовній політиці об’єднаної Європи?
  • Які реалії та перспективи європейською багатомовності?
  • Використання іншомовних лексичних запозичень у повсякденному житті.

На ці та інші питання змогли одержати відповідь присутні на засіданні з виступів викладачів кафедри теорії та методики іноземних мов О.В.Побережник та М.А.Кирилюк, координаторів діяльності ФАН-клубу. Цікаві маловідомі факти, власні міркування на основі досвіду іншомовних контактів, емоційно насичені роздуми створили невимушену зацікавлену атмосферу зустрічі.

Отож, плекайте рідну мову, але не забувайте, вивчення іноземної мови - це спосіб познайомитися з іншим баченням світу, з іншими підходами!