Багато років Міжнародний дитячий центр «Артек» є школою педагогічної майстерності для студентів педагогічних вищих навчальних закладів України та країн СНД. Саме з ініціативи його керівництва та Міжнародної благодійної організації «Освіта без кордонів» уже впродовж трьох років організовується Міжнародний конкурс-семінар студентських педагогічних загонів та шкіл з підготовки вожатих. Цей захід проводиться з метою поліпшення практичної підготовки студентів вишів до педагогічної діяльності в якості організаторів дитячого відпочинку.


Цього року стати учасником конкурсу-семінару «Артек-2014» випала нагода і УДПУ імені Павла Тичини, а саме студентам та викладачам факультету соціальної та психологічної освіти. Активісти ФСПО студенти Вадим Ігнатов, Андрій Козлов, Тетяна Музика, Олена Поліщук, Максим Ребро, викладач кафедри соціальної педагогіки, соціальної роботи та історії педагогіки Лілія Гребінь, координатор студентської соціально-психологічної служби Ольга Підгорна підкорювали кримський край, демонструючи свій рівень педагогічної майстерності.




У рамках фестивалю команди-учасниці (загалом за першість у змаганнях боролося 14 команд) продемонстрували творчу презентацію «Вітаємо, Артек! Це — Ми!» («візитна картка»), виступили в ігрових конкурсах (проведення різноманітних розвивальних ігор в окремих ситуаціях та майстер-класи), захищали програми клубних форм роботи, змагалися у конкурсах МС та ведучих дитячих танцювальних програм, конкурсі талантів вожатих. Передбачено були також і спортивні змагання. За умовами конкурсу один загін міг брати участь лише в одному із вищеперерахованих етапів програми (за бажанням). Наша команда була відзначена на кожному із етапів. Особливо сподобалися майстер-класи Ольги Підгорної та виступ команди КВН «Каркаде».




Діяльність учасників оцінювали члени експертної групи — висококваліфіковані педагоги і психологи МДЦ «Артек». Програмою конкурсу-семінару також було передбачено: обмін досвідом роботи студентських педагогічних загонів, майстер-класи педагогів-практиків; включення учасників в діяльність, яка сприяє виявленню та формуванню необхідних професійних якостей педагога-організатора, ознайомлення з умовами проходження педагогічної практики в МДЦ «Артек» і педагогічними програмами дитячих таборів МДЦ «Артек»; проведення цікавих квестів.

Довгі години підготовки наших студентів та їх керівників до поїздки в «Артек» були недаремними. За результатами загального оцінювання конкурсу-семінару загін уманської команди отримав почесне перше місце, за що його члени були нагородженні кубком першості, медалями та сертифікатом. Також варто зазначити, що Максим Ребро та Ольга Підгорна стали одними із переможців конкурсу «Обличчя фестивалю». Керівництво «Артеку» осібно відзначило те, з якою наполегливістю та натхненням йшли наші учасники до перемоги. УДПУ вперше демонстрував свої таланти у цьому конкурсі, але це вже стовідсотково, що не в останнє. На нашу команду чекатимуть знову!


Пресцентр УДПУ