На базі факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ за сприяння управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради (начальник заслужений працівник соціальної сфери України Галина Кучер) відбувся ІІ фестиваль творчості «Рівні між собою ми, будемо разом Я і Ти». Організаторами заходу виступили Школа передового досвіду «Школа соціальних знань» (координатор – доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, кандидат педагогічних наук Галина Бондаренко) та Центр соціальної та освітньої інтеграції «Без бар’єрів» (координатор – доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, кандидат педагогічних наук Майя Перфільєва).

На заході були присутні проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент, професор кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Олена Кірдан, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради Наталія Вдовиченко, директор Уманського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Інна Гущина, головний спеціаліст відділу освіти Уманської міської ради Світлана Чорна, керівник Центру ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів (Центр розвитку дитини) «Пролісок» Вікторія Базилевска.

Також відвідали УДПУ і взяли участь у заході друзі факультету соціальної та психологічної освіти – вихованці Центру соціальної реабілітації «Пролісок», учні шкіл міста Умань й Уманського району та студенти Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т.Г. Шевченка.

Фестиваль розпочали Лілія Моренко, Олена Тимошенко та Анна Барабаш віршем «Моя Україна». Студенти Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т.Г. Шевченка, презентувавши танець «Подоляночка», підтвердили загальновідому істину, що найзапальніший танець – український. Переконатися, що українці – це найталановитіша нація у світі присутні змогли, переглянувши відеоролик з презентацією робіт Тетяни Дзюби, Анни Хоменко, Віти Гончарової, Вікторії Гребенюк, Тетяни Шуляк, Марини Декар, Наталії Кучеренко. Для підняття настрою глядачів виступила команда КВН «One Shot». Окрасою фестивалю був також «Східний танець» у виконанні студентки іноземної філології Каріни Дробот. Олександр Римар, Ярослав Добжинський, Сергій Кушнір, Настя Остроух, Дмитро Станіславчук, Наташа Пуга подарували глядачам композицію «Спи собі сама». Не залишили байдужим всіх присутніх Катерина Алтиннік та Валентина Бабина, які виступили з надзвичайною піснею «Мама», виконаною мовою жестів.

На святі були присутні батьки юних артистів. У знак подяки за неймовірні зусилля при вихованні дітей студенти вручили їм невеликі подарунки, виконані власноручно, а Сергій Вигалюк подарував їм танець.

Пісня «Детство» у виконані Романа Дацька з підготовленим Ярославом Ковалем відео супроводом та казка «Червона шапочка», презентована студентами 15 і 16 груп змусили всіх присутніх поринути у спогади про чудові роки дитинства. Здивували своїми дивовижними талантами Антон Білоусов, Руслан Клочко, Наталія Кучеренко.

Кульмінацією фестивалю стали виступи вихованців «Проліску». Як і на І фестивалі, всіх присутніх вразив Віталій Кучер, який виконав пісню про маму. Йому аплодували стоячи. Силою волі та стійким духом хлопчика можна не просто захоплюватися, а й пишатися!

Глядачі дуже тепло зустріли маленьких артистів, які подарували всім присутнім чарівний танок «Червона рута» та українську пісню «Веселі чобітки». Виступ хлопців та дівчаток викликав шквал емоцій.

Незабутнім дійством став флеш-моб у виконанні студентів факультету соціальної та психологічної освіти та вихованців «Проліску».

Присутніх у залі щиро вітала проректор з науково-педагогічної роботи Олена Кірдан, яка подякувала всіх учасників концерту за гарний настрій і надзвичайні емоції та побажала міцного здоров’я, великого людського щастя і здійснення заповітних мрій.

На завершення ІІ фестивалю творчості «Рівні між собою ми, будемо разом Я і Ти» під пісню у виконанні Наташі Сітарчук учасники фестивалю зібралися на сцені, як справжня, дружня родина.

За доброю традицією маленьким артистам за підтримки голови профкому університету, доцента Олександра Осадчого були вручені солодкі подарунки.

Головна ідея фестивалю – кожний із нас талановитий і особливий по-своєму, всі ми рівні у своєму праві на життя – знову виправдала себе!

Пресцентр УДПУ