Андріївські вечорниці - традиційні гадання на день святого Андрія, дуже давній слов'янський звичай. Колись давно вечорниці починались ще в кінці листопада та продовжувались аж до початку великого посту, брали в них участь здебільшого дівчата, хоча і хлопці теж. Для проведення підшуковувалась простора хатинка, де всі збирались і засиджувались до вечора, звідси і назва - вечорниці. Погода бррр, на дворі дощ зі снігом (чи сніг з дощем), роботи в полях всі завершились, на зиму запас заготовлений, що молодим людям ще робити лишається як не збиратись на вечорниці? (телевізорів не було, а ніяких "контактів", "однокласників", "фейсбуків" подавно, тож вечорниці були тими давніми "контактами").

Тому реальні, а не віртуальні вечорниці, сумісно з відділом виховної роботи організували старости гуртожитків Надія Сорока і Оксана Катренко та їх заступники - Анна Виходець і Аліна Кузьменко. Андріїв день (а точніше вечір) провели провели весело і гучно. Зібралися студенти, що проживають у гуртожитках.

Найбільш хвилююче питання, яке цікавить молодих незаміжніх дівчат усіх часів та народів - коли вони врешті вийдуть заміж, та чи буде ладним чоловік? Це завжди була головна тема всіх дівочих вечорниць. Дівки проводили самі різноманітні гадання на цю одвічну тему.

Ведучі вечора - першокурсниці природничо-географічного факультету Еля Джабарова та Ольга Василенко залучили до проведення вечорниць Томаса Рожого і Романа Чегорного, які теж навчаються на цьому ж факультеті. Все йшло за сценарієм, хоча було місце і для імпровізацій. Була "ворожба" і на тарілках, і на чобітках і на перстнях. Не обійшлось, звісно, і без традиційної калити.

Не знати, чи збудуться їхні гадання… Але ж головне не результат, а сам процес. Адже зазвичай під час таких спільних посиденьок довгими зимовими вечорами, між молодими хлопцями та дівчатами частенько зав'язувались серйозні стосунки, запалювався вогник кохання, а вже на літо справлялось весілля.

Добре те, що у гучному гулі прогресу, комп'ютерів, інтернету, за всіма цими "контактами" та "фейсбуками", чатами, скайпами студенти знайшли час згадати давні традиції та зібралися при свічках і справили Андріївські вечорниці за всіма народними правилами.