Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

Наші пріоритети: якість, доступність, професіоналізм

Календар подій

Міжнародна літня школа: Злочин і кара: відповідальність за порушення права війни. Перспективи міжнародного права та історіографії
Початок: 24 трав. 2022, 8:00
Закінчення: 

international school

Центр польсько-російського діалогу та взаєморозуміння (назва знаходиться в процесі перейменування) вже сьомий раз організує Літню Школу на Мазурах про міжнародне право та його придатність для історичних досліджень. Перш за все для аспірантів, але також для молодих докторів та студентів, які хочуть розвиватися в області науки. Викладачами будуть видатні міжнарожні правники та історики, які мають досвід діяльності в публічній сфері, а крім професійних семіранів гарантуються також цікаві екскурсії по околичних місцевостях кайаками та велосипедами.

Час та місце проведення літньої школи:

Мазурське Озеро, Польща, 28 серпня-3 вересня 2022 р.

Учасники:

Програма розрахована на 20 аспірантів, молодих дослідників або людей, які займаються державними справами з Польщі, країн ЄС та України.

Мова програми:

Вимагається високий рівень знання англійської мови (офіційна мова літньої школи).

Програма:

Лекції, тематичні дослідження та семінари про наслідки військових злочинів з історичної та правової точки зору. Ми будемо шукати відповіді на такі запитання: Як починається війна з позиції міжнародного права? Хто несе відповідальність за військові злочини? Якими були Нюрнберзький і Токійський суди над військовими злочинцями? Чи будуть судити винних у російській агресії проти України? Чим займається Міжнародний кримінальний суд.

Вимоги до подачі заяви:

CV та супровідний лист англійською мовою надсилаються на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. до 19 червня 2022 року.
Учасники, що пройшли відбір, будуть повідомлені про результати відбору до 26 червня.
Подаючи заявку, ви погоджуєтесь на описані тут методи обробки даних.

Що покривається програмою:

  • проживання;
  • харчування;
  • участь у лекціях та семінарах;
  • довідкові матеріали;
  • проїзд з Варшави до Мазурського озера та назад;
  • до 250 євро транспортні витрати до/з Варшави для учасників з усіх країн, крім Польщі.

Центр є польською громадською установою, що діє згідно з актом польського парламенту від 2011 року. Центр неодноразово однозначно засуджував окупацію Росією Криму, Донбасу, а з 24 лютого 2022 року – повномасштабну війну Росії проти України. Наразі польський парламент працює над зміною назви та мандату установи.

x