Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

Наші пріоритети: якість, доступність, професіоналізм

Календар подій

Всесвітнє читання української літератури
Початок: 20 трав. 2022, 8:00
Закінчення: 

ukrianian litterature reading

Берлінський міжнародний літературний фестиваль у співпраці з Франкфуртським книжковим ярмарком та Німецьким ПЕН-центром закликає кінотеатри, школи, університети, ЗМІ, культурні установи та окремих осіб взяти участь у Всесвітньому читанні української літератури 7 вересня 2022 року.

Через війну в Україні та її нищівні наслідки планується просвітити українську літературу через Всесвітнє читання, висвітлити її змістові та стилістичні грані, а також дати українським авторам можливість виступити на міжнародному форумі. Навіть у часи лиха література може і повинна функціонувати як засіб критики, може намагатися знайти слова та мовні форми для невимовного. При цьому читання будуть присвячені не лише актуальним творам, а й історичним.

Читати можна як із спеціально підібраних текстів, так і з пропозицій фестивалю.

Поки що фестиваль думає про таких авторів: Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Борис Херсонський, Ілля Камінський, Оксана Забужко, Андрій Курков, Тарас Прохасько, Андрій Любка, Наталія Бельченко, Катерина Калитко, Любов Якимчук, Маріана Кіяновська, Ія Ківа, Ірина Шувалова, Остап Сливинський, Іван Котляревський та Тарас Шевченко.

Установи та особи, які хочуть взяти участь у спеціально організованому читанні, мають до 1 липня 2022 року надіслати таку інформацію:

  • імена організаторів;
  • місце проведення;
  • час прочедення;
  • акторів-учасників;
  • мову події;
  • посилання на веб-сайт, якщо є.

Електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Берлінський міжнародний літературний фестиваль буде повідомляти про події на сайті, у пресі та в соціальних мережах. Організатори повинні самі домовитися або придбати права на тексти у видавців або авторів – Берлінський міжнародний літературний фестиваль радий надати допомогу у цьому питанні. 

x