Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

Наші пріоритети: якість, доступність, професіоналізм

Календар подій

Спеціальна програма Національного Наукового Центру для України
Початок: 30 бер. 2022, 8:00
Закінчення: 

зображення_2022-03-30_114434.png

Національний науковий центр (NCN) розпочинає конкурс на участь у спеціальній програмі для дослідників з України. Науковці, які рятуються від війни, зможуть продовжити роботу в польських осередках.

Спеціальна програма Національного наукового центру адресована українцям, а також усім іншим науковцям, незалежно від їхньої національності, які знайшли притулок у Польщі після агресії Росії проти України. Скористатися ініціативою зможуть близько п'ятдесяти (50) людей. Національний науковий центр фінансуватиме їхнє однорічне перебування у польських академічних та наукових підрозділах – надасть кошти на оплату праці та дослідження.

Дослідник, який подається на участь у програмі, повинен відповідати таким вимогам:

  • має принаймні ступінь кандидата наук або еквівалентну кваліфікацію;
  • станом до 24 лютого був офіційно працевлаштований у науковому підрозділі в Україні;
  • внаслідок війни залишив Україну 24 лютого (або пізніше) або має намір залишити Україну.

Процедура подання та обробки заявок на конкурс максимально швидка та спрощена. Університети та інші наукові підрозділи мають право подавати заявки. Заявки мають містити анкету та резюме кандидата. Їх оцінюватимуть координатори NCN, а остаточне рішення прийматиме директор Центру. Також формальності, пов’язані з розрахунком за перерахованими коштами, будуть зведені до мінімуму.

Працевлаштування наукового співробітника має бути заплановано на 12 місяців на підставі трудового договору на повну зайнятість із виплатою відповідної суми, загальною вартістю 100 тис. злотих. (включає витрати на оплату праці, внески на соціальне та медичне страхування, а також інші елементи винагороди, що фінансується даним суб’єктом). Крім того, ви можете запланувати фінансові ресурси для наукового дослідження на суму не більше 30 тис. злотих.

У заяві, окрім вченого, який планує працевлаштуватись, слід також вказати наукового керівника, який працює разом з заявником і проводить дослідження в тій самій або суміжній галузі, яку представляє дослідник. Науковий керівник дослідника не може бути бенефіціаром коштів, що фінансуються за програмою.

Бюджет програми: 6 млн. злотих.

Термін подання заявки: 

Зарахування на програму розпочинається 28 березня 2022 року і закінчиться в день, коли набір буде призупинено директором NCN, про що заявники будуть негайно повідомлені через оголошення на веб-сайті NCN.

Результати:

Рішення про присудження коштів буде прийнято протягом 1 місяця з дня подання заяви до NCN. У обґрунтованих випадках термін буде продовжено до 3 місяців.

Додаткова інформація щодо конкурсу, а також анкета та всі вимоги до подачі заявки доступні за посиланням.

x