Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

Наші пріоритети: якість, доступність, професіоналізм

Календар подій

Центр допомоги митцям та українцям в Литві
Початок: 25 бер. 2022, 8:00
Закінчення: 

изображение_2022-03-25_123529.png

Війна в Україні зупинила повсякденне життя, російська агресія закрила двері для культури. Ми, литовці, не можемо змиритися з цим, ми не хочемо повертатися туди, де були проти своєї волі, тому ми відкриваємо новий простір для культури тут, у Каунасі.

Ми віримо в культуру як універсальний інструмент, інструмент діалогу та внутрішньої сили. Культура – ​​це інструмент, щоб мати голос і досягати світу. Культура – ​​це простір, де можна відчути себе почутим і частиною спільноти. Культура – ​​це спосіб зцілення зсередини та з’єднання з іншими. Культура – ​​наш найкращий інструмент.

Нам потрібне місце, де можна почуватися вільними, cтворювати нове та ділитися надбаннями. Місце, де збирається спільнота, місце для відпочинку, спілкування та зосередження, місце, створене кожним каунасцем і відвідувачем, місце, де може процвітати українська культура, місце, де голосно лунатиме український голос, місце для всіх і для всіх, хто обрав Каунас своїм тимчасовим домом.

Культурна столиця Європи – це не просто відома назва; це привілей поширювати повідомлення та відкривати шлях до істини. Для кожної культурної людини це сім’я. Війна в Україні закрила для цього двері, тому ми відкриваємо в Каунасі CulturEUkraine – центр громадських дебатів, арт-терапії, проведення часу з дітьми та резиденції художників.

CulturEUkraine – це місце, де можна розуміти час, налагоджувати зв’язки та ділитися культурою. CulturEUkraine – це відкритий творчий простір для українців, сімей, дітей і, звісно, для художників, тимчасовим домом яких став Каунас. Цей центр розташований на третьому поверсі центрального поштового відділення Каунаса. Це простір для спілкування, дитячих ігор, навчання, арт-терапії тощо. Безпечний простір для творчості та співпраці, виставок та інших мистецьких проєктів.

Усі заходи відбуваються за адресою Laisvės al. 102, Каунас, 3 поверх. Після прибуття зв’яжіться з інформаційним центром, який надасть всю необхідну інформацію.
Усі заходи БЕЗКОШТОВНІ. Додаткова інформація про заходи, посилання на реєстрацію та можливість матеріальної допомоги доступна на сайті CulturEUkraine

x