Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

Наші пріоритети: якість, доступність, професіоналізм

Календар подій

Стипендійні програми Латвійської Республіки
Початок: 10 лют. 2022, 8:00
Закінчення: 

латвія бабло строго

Відповідно до угоди між Урядом України та Урядом Латвійської Республіки в сфері освіти, науки, молоді та спорту, Державне агентство з питань розвитку освіти Латвійської Республіки пропонує здобувачам вищої освіти та науковцям скористатися стипендійними можливостями для навчання/дослідження в закладах вищої освіти Латвії та участі у літніх школах на 2022/2023 навчальний рік. Подача заявок на участь у державній стипендійній програмі та участь у літніх школах для українських студентів та науковців відкрита та триватиме до 1 квітня 2022 року.

 

I. Умови подання заявки

Заявки на отримання ступеня бакалавра та першого рівня професійної вищої освіти прийматимуться від студентів, які успішно закінчили принаймні один навчальний рік навчання на момент подання заявки (лютий, березень 2022).

Стипендії на бакалаврські та магістерські програми призначаються на один навчальний рік – період до 10 місяців (для аспірантів – до 11 місяців). Стипендія на магістерські програми з навчальних програм латиської філології, латиської літератури, культури та історії Латвії може бути надана на два навчальні роки, тобто на час магістерської програми.

Стипендія для навчання в магістратурі за програмами навчання латиської філології, латиської літератури, латвійської культури та історії Латвії може призначатися на два академічні роки, тобто на період навчання в магістратурі.

Якщо студент хоче продовжити своє навчання в Латвії ще на один рік, він / вона повинен подати повторну заявку на отримання латвійської стипендії. Латвійська стипендія може бути призначена не більше ніж на два терміни поспіль одній особі.

Навчальний рік у Латвії триває з 1 вересня по 30 червня.

II. Процедура подання заявки (реєстрація відкрита з 1 лютого 2022 року, кінцевий термін 1 квітня 2022 року) -https://scholarships.viaa.gov.lv/en/login

Після цього анкету можна заповнити в режимі онлайн та додати необхідні документи. Система вимагатиме завантаження таких документів:

  • Лист з вищого навчального закладу;
  • Резюме (СV);
  • Мотиваційний лист;
  • Диплом та виписку оцінок за останні 2 семестри;
  • Рекомендаційний лист;
  • Навчальний план (зразок можна знайти на сайті програми)
  • Сертифікат знання мови;
  • Копія паспорту або ID

Усі документи повинні бути перекладені латиською або англійською мовами. Будь-які неповні заявки розглядатися не будуть.

III. Фінансові положення

Розмір латвійської державної стипендії на навчання становить:

  • 500 євро/місяць для студентів-бакалаврів та магістрів
  • 700 євро/місяць для аспірантів
  • Усі навчальні програми англійською мовою у вищих навчальних закладах Латвії не є безкоштовними. Латвійський стипендіат може використовувати стипендію для покриття вартості навчання або проживання та харчування. Будь ласка, врахуйте, що сума стипендії недостатня для покриття всіх витрат у Латвії.
  • В обмежених кількостях приймаючий вищий навчальний заклад надає стипендіату місце у студентському гуртожитку чи гостьовому будинку.
  • Латвійська стипендія не може бути призначена одночасно з іншими стипендіями.
  • Стипендіати повинні самостійно домовитись про страхове покриття.
  • Стипендії для заявників з однієї країни не можуть перевищувати 10% від загальної суми гранту на навчальні стипендії.

Стипендія за місяць не надається, якщо студент був за межами Латвії довше ніж 15 днів.

IV. Оцінка заявок та інформація про результати

Усі заявки будуть оцінені, а остаточне рішення про надання стипендій прийме оціночна комісія VIAA. Критерії оцінки якості можна буде знайти на сайті програми.

Усі кандидати отримають офіційне рішення, надіслане електронною поштою у червні 2022 року, яке буде доступним в профілі кандидата в онлайн-системі подання заявок.

Місце розташування Латвія
x