Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

Наші пріоритети: якість, доступність, професіоналізм

Календар подій

Стипендії ім. Петра Яцика на дослідницькі візити в університеті Торонто (Канада)
Початок: 19 лют. 2021, 8:00
Закінчення: 
Контакти Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

151503118 2899796970253675 1131187599434806947 o

Університет Торонто запрошує вчених з України, що працюють у сфері суспільних та гуманітарних наук взяти участь у програмі короткотермінових дослідницьких візитів (Petro Jacyk Visiting Scholars) у 2021-2022 навчальному році.
Переможці проводитимуть дослідження та співпрацюватимуть із канадськими вченими в CERES (Centre for European, Russian, and Eurasian Studies). Можлива участь у наукових заходах і виступи з доповідями. Зазвичай, візити відбуваються з вересня по квітень.
Якщо у період 2021-2022 н. р. реалізація дослідницьких візитів буде неможливою в зв'язку з пандемічними обставинами, переможці конкурсного відбору зможуть взяти участь у програмі онлайн: їм буде надано доступ до ресурсів бібліотеки університету Торонто, а також можливість співпрацювати з науковцями PJP та CERES віртуально.
На додачу, в рамках програми щороку надається фінансування для однієї особи, яка досліджує Голодомор в Україні.
 
Участь у програмі можуть взяти участь науковці на всіх етапах кар'єри, які проводять дослідження у сфері суспільних та гуманітарних наук. Заявки від аспірантів також можуть бути розглянуті.
Особливо заохочуються до участі дослідники, чия робота пов'язана з тематичним напрямом "Виклики для незалежної України". Цей напрям включає державне та інституційне будівництво в Україні; право та врядування; проблеми демократизації; освіту, культуру та ідентичність нації та етнічних груп в Україні; історію та імперське минуле; а також зовнішню політику та міжнародні відносини.

 

Фінансування:

Програма Петра Яцика покриє такі витрати:

1. переліт в 2 сторони в економ-класі, максимум 1200 канадських доларів;

2. витрати на візу, якщо це можливо;

3. медичне страхування на затверджене перебування в Університеті Торонто;

4. до 20 доларів/день на проживання протягом 56 днів після подання відповідних квитанцій;

5. допомога, розрахована за курсом 60 канадських доларів на день, максимум 3080 канадських доларів на 56 повних днів у CERES. Мінімальний термін перебування становитиме 28 днів.

6. науковці, які залучені віртуально, отримають гонорар у розмірі 1500 канадських доларів. Тривалість програми для них складе 3 місяці.

Документи для участі у програмі:
2. Дослідницька пропозиція (2 сторінки)
3. CV
4. 2 рекомендаційні листи.
Усі документи мають бути подані англійською мовою. Рекомендаційні листи, які написані не англійською мовою, повинні бути перекладені кваліфікованим перекладачем чи агенцією та подані разом з оригіналом листа.
Ці документи мають бути подані на зазначену електронну адресу. Автори рекомендацій мають надіслати рекомендаційні листи напряму на електронну адресу.
Дедлайн: 15 березня 2021 року.
Місце розташування Канада
x