Pavlo Tychyna Uman StatePedagogical University

Our priorities: quality, accessibility, professionalism

Events Calendar

Стипендіальна програма "POLONISTA"
Початок: 10 Mar 2021, 8:00
Закінчення: 

польські очечі

Про програму

Метою програми є популяризація польської мови у світі, надаючи можливість іноземцям, зацікавленим у польській мові та культурі, навчатися чи виконувати дослідницькі проєкти в Польщі. Програма адресована студентам польської філології, студій чи програм, що реалізуються серед інших в рамках слов'янознавства (у галузі польської мови, культури та знань про Польщу), а також науковцям з іноземних університетів та наукових установ.

Студентам

Під час перебування в польському університеті, стипендіати NAWA можуть розвивати свій інтерес до польських питань, беручи участь у лекціях та заняттях відповідно до програми вибраних досліджень, проводячи дослідження, виконуючи наукові проєкти, збираючи матеріали для дисертації чи наукової роботи, вдосконалюючи володіння польською мовою, а також використовуючи ресурси бібліотек, університетів та архівів.

В рамках програми можуть бути здійснені часткові (один або два семестри) або повні навчальні цикли. Кандидати самостійно обирають університет, в якому вони планують навчатися. Напрямок навчання, обраний заявником, повинен відповідати програмі навчання, що проводиться в вітчизняному університеті. Заявник повинен отримати згоду приймаючого університету на навчання, а у випадку кандидатів на повне навчання - успішно завершити процедуру набору в обраному університеті.

Новиною у наборі цього 2021 року є можливість подати заявку на стипендію для докторантів та студентів, які мають намір пройти докторантуру в Польщі.

Дослідникам

Відповідно до програми, дослідники з іноземних академічних та дослідницьких центрів можуть реалізовувати в польських університетах та наукових установах дослідницькі проєкти тривалістю від 3 до 12 місяців, метою яких є, серед іншого, проведення наукових досліджень (зокрема, у співпраці з польськими вченими), отримання досліджень, матеріалів чи наукових публікацій, докторська практика, проведення занять у приймаючому центрі, інтенсивне вивчення польської мови.

Більше інформації про програму, перелік документів та список прав та повноважень можна знайти за посиланням: https://nawa.gov.pl/jezyk-polski/program-dla-studentow-polonistyki-i-studiow-polskich/studenci-i-doktoranci/ogloszenie 

Зареєструватися можна за посиланням: https://programs.nawa.gov.pl/login

Інструкція для реєстрації в програмі "POLONISTA"

1. Перейти за посиланням реєстрації і створити акаунт в системі міжнародних обмінів NAWA.

снимок экрана 2021 03 18 в 14.37.01

2. Після реєстрації, на головній сторінці на верхній панелі обрати вкладку "Programy".

снимок экрана 2021 03 18 в 14.34.18

3. У відкритому списку варіантів обрати "Język Рolski", обрати потрібну вам програму: "NAUKOWCY" або "STUDENCI I DOKTORANCI" і слідкувати інструкціям з анкети.

снимок экрана 2021 03 18 в 14.34.42

 снимок экрана 2021 03 18 в 14.35.00

 

Location Польща
x