Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

Наші пріоритети: якість, доступність, професіоналізм

Оголошення

14 БЕРЕЗНЯ В УДПУ РОЗПОЧАВ РОБОТУ ОФІЦІЙНИЙ ЦЕНТР РЕЄСТРАЦІЇ НА НМТ
14 березня 2024 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини розпочав роботу Офіційний центр реєстрації Київського регіонального центру оцінювання якості освіти. Для вступу на бакалаврський (магістерський – для медицини) рівень вищої освіти цьогоріч вступникам потрібно буде скласти національний...

Останні новини

ШКІЛЬНИЙ САД
На факультеті природничої освіти та природокористування Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини вдало і результативно функціонує програма «Шкільний сад», яку започаткував доктор сільськогосподарських наук, професор Валерій Миколайко в 2010 році. В межах програми на агробіостанції університету закладено...
НАЙСТАРІШИЙ АРХІВ ВАРМІЇ ТА ЙОГО НАЙЦІННІШІ АРХІВАЛІЇ
Професор кафедри всесвітньої історії та методик навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Ірина Кривошея під час наукового стажування в Державному архіві в Ольштині разом з працівниками державного архіву, заступницею директора Агнешкою Горайчик, керівником відділу доступу до архівних ресурсів Рафалом...
НОВИЙ ГРАНТ ДЛЯ СТУДЕНТІВ «ГЕРОЇ НАЦІЇ: ГРАНТ ЗА ВНЕСОК У ПЕРЕМОГУ»
Конкурс для студентів та учнів українських навчальних закладів від української компанії МотоЗілла. Мета конкурсу – показати важливість мати активну громадянську позицію, сприяти укріпленню та розвитку патріотизму. За найкращу статтю учасник отримає стипендію у розмірі 20000 гривень!  Щоб стати учасником необхідно підготувати...
ЗАВЕРШИЛАСЯ МІЖНАРОДНА ШКОЛА «SELECTED ISSUES IN THE FIELD OF SCIENCE FOR HUMANITIES»
Завершилася Міжнародна школа «Selected issues in the field of science for humanities" (09-12.04.2024, Поронін, Республіка Польща), організована Університетом імені Адама Міцкевича. Участь в школі взяли студентки українських ЗВО: Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Вінницького національного технічного...
СУМСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ОГОЛОШУЄ КОНКУРСНИЙ ВІДБІР НА НАВЧАННЯ ЗА ПРОГРАМОЮ ПІДГОТОВКИ ОФІЦЕРІВ ЗАПАСУ НА КАФЕДРІ ВІЙСЬКОВОЇ  ПІДГОТОВКИ В 2024 РОЦІ
Умови навчання. Військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу на добровільних засадах проходять громадяни, які мають або здобувають ступінь вищої освіти не нижче «бакалавра» (диплом не пізніше 01.07.2026 р., а також випускники коледжів, зарахованих на навчання в ЗВО), придатні до військової служби за станом здоров’я...
СУМУЄМО… ПАМ’ЯТАЄМО… СПІВЧУВАЄМО…
Університетська спільнота сумує з приводу передчасної смерті співробітника адміністративно-господарської частини – озеленювача експлуатаційно-господарської дільниці Ткачука Олександра Дмитровича. Ректорат, профком, трудовий колектив та студентська рада університету висловлюють щирі слова співчуття рідним та близьким у зв’язку із...
СПІВЧУВАЄМО… СУМУЄМО…ПІДТРИМУЄМО В ГОДИНИ СКОРБОТИ
Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини перебуває у глибокій жалобі з приводу передчасної смерті Миколайка Валерія Павловича, декана факультету природничої освіти та природокористування, доктора сільськогосподарських наук, професора. На 60-му році життя перестало битися серце мудрого педагога, талановитого...

    

                                ПРОГРАМА НАВЧАННЯ ТА СТАЖУВАННЯ У ТУРЕЧЧИНІ MEVLANACN

mevlana degisim programi nedir 835 09012017163833

Студенти та викладачі нашого університету можуть скористатися можливістю навчання та викладацького стажування у партнерському університеті Туреччини (м. Аланья). 

Навчання студентів – протягом 4 місяців (весняний чи осінній семестр).

Програма покриває витрати на проїзд/переліт, а також забезпечує студентів стипендією у розмірі 1200 TL на місяць.

Викладацьке стажування – від 2 тижнів до 3 місяців (6 годин викладання на тиждень). Програма покриває витрати на проїзд/переліт, а також добові у розмірі 50 турецьких лір.

Документи, які подають студенти:

  1. заповнена анкета;
  2. сертифікат про володіння англійською мовою на рівні В2;
  3. виписка оцінок за останні семестри англійською мовою.

     Документи, які подають викладачі:

  1. заповнена заявка;
  2. резюме;
  3. список релевантних публікацій;
  4. план проведення та тематика занять.

     Подача документів – до 26 лютого Сушкевич О.В., координатору міжнародного співробітництва університету.

  

Студенти нашого університету можуть долучитися до двотижневої навчальної поїздки для молоді до міста Гдиня (Республіка Польща).

Мета проекту – показати учасникам розвиток Польщі з моменту падіння комунізму до перетворення в повноцінну європейську державу. Всю цю інформацію учасники отримують під час неформальних зустрічей з політиками, представниками громадських організацій, польськими студентами та іншими діячами.

Дедлайн: 2018-01-14

Відповідно до програми освітнього обміну між Міністерством освіти і науки України та Міністерством людських ресурсів Угорщини на 2016-2018 роки Угорська сторона надає стипендії для українських студентів для навчання в Угорщині відповідно до такого розподілу:

Дедлайн: 2018-02-16

Стипендії будуть надані на 2 роки для завершення магістратури у Східноєвропейських студіях у період з 10.10.2018 по 30.06.2020рр.

Програма навчання охоплює історію та сучасність Центральної та Східної Європи, Росії та всього посткомуністичного регіону. Вона зосереджена на історії, національності та політичних питаннях, а також включає елементи історії мистецтв, літератури, культури, соціології, географії, демографії, права, економіки тощо. Дослідження проводиться за 6-ма напрямками: 1) Східна Європа; 2) Центральна Європа; 3) Балкани; 4) Росія; 5) Кавказ; 6) Центральна Азія.

Дедлайн: 2018-03-15
  • в будь-якій області науки;
  • для випускників закладів вищої освіти, молодих дипломованих спеціалістів, аспірантів, які займаються дослідженнями та охороною навколишнього середовища і природи, охороною пам’яток;
  • тривалість 6-12місяців;
  • до науково-досліднихінститутів, університетів, державних управлінь, громадських організацій, корпорацій.  
Дедлайн: 2018-03-10

Британська Рада у співпраці з мережею Національних інститутів культури Європейського Союзу EUNIC розпочала трирічну програму Culture Bridges.

Її фінансує Європейський Союз у рамках підтримки України в реалізації Угоди про асоціацію. Мета – розвиток українського культурного сектору та ефективніша взаємодія з культурними організаціями ЄС.

Перший конкурс проектів в межах програми, спрямований на фінансування проектів з мобільності та співпраці, що відбуватимуться після 1 квітня 2018 року, вже розпочато. Подальші конкурси в межах Culture Bridges буде оголошено раз на три місяці в 2018 та 2019 роках.

Науковці нашого університету можуть долучитися до розробки спільного проекту в межах консорціуму європейських та українських університетів.

Дедлайн: 2018-02-08

Викладачі нашого університету, які цікавляться євроінтеграційними процесами, можуть долучитися до Напряму Жан Моне, який передбачає розроблення модулів (навчальних курсів), дослідження, організацію конференцій та дебатів, публікації у сфері європейських студій тощо.

Дедлайн: 2018-02-08

Для студентів, які вивчають археологію та історію, з’явилася чудова можливість пройти археологічну практику терміном 6 або 12 тижнів за кордоном. Розмір стипендії становить – 2000$.

Дедлайн: 2018-04-30

З метою сприяння культурному обміну між Україною та Китаєм вздовж Шовкового шляху, Північно-західний університет надає стипендії на навчання в аспірантурі (Northwest University International Students Silk Road Scholarship, PhD study).

Стипендії DAAD пропонують можливість іноземним науковцям провести дослідження та підвищити кваліфікацію у Німеччині. Існують можливості підтримки для різних кваліфікаційних та кар´єрних етапів.

Метою цієї програми є, зокрема, підтримка коротких наукових стажувань для обміну досвідом та встановлення зв´язків з колегами з фаху.

В новому академічному році розпочинається набір на третю хвилю академічної мобільності Mobile+. 

1. Наукові стажування для викладачів ВНЗ та науковців

Стипендії DAAD пропонують можливість іноземним науковцям провести дослідження та підвищити кваліфікацію у Німеччині. Метою цієї програми є, зокрема, підтримка коротких наукових стажувань для обміну досвідом та встановлення зв´язків з колегами з фаху. 

В рамках программы для поддержки и реализации молодежных туристических инициатив Международная Академия Туризма в Анталии объявляет конкурс проектов на тему «Развитие туризма в современном мире: история и перспективы». К участию приглашаются студенты и школьники из стран Европы, СНГ, России, Африки и Азии в возрасте от 13 до 27 лет. 
Если Вы мечтаете получить образования в сфере туризма и гостеприимства в Турецкой Республике, расширить свой кругозор через призму историко-культурного наследия разных стран и стать частью увлекательного мероприятия, тогда этот проект для Вас. 

Образовательная программа Европейского Союза основанная в 2004 г. для студентов старших курсов и ученных из стран не входящих в состав ЕС, в том числе из Украины, дающая возможность получить стипендии от ЕС для продолжения обучения или проведения научных исследований в странах ЕС. Программа направлена на активизацию международного сотрудничества и повышения мобильности студентов, преподавателей, ученых. Еразмус Мундус также ставит перед собой цель содействовать взаимопониманию между людьми, активизировать межкультурный диалог. Образование или стажировка заграницей позволяет повысить собственный опыт, дает возможность узнать больше о других моделях обучения, распространения знаний, расширяет круг контактов и углубляет знания иностранных языков. 
x