22 травня 2019 р. відбулася зустріч іноземних студентів з начальником Уманського РВ УДМС України в Черкаській області Євгеном Приходько та провідним спеціалістом СОЗНМРВ Уманського РВ УДМС України в Черкаській області  Володимиром Пензаєм. 

Метою зустрічі було проведення профілактичної бесіди з іноземними студентами в рамках операції «Мігрант», суть якої полягає у  виявленні іноземців, які нелегально перебувають та працюють на території України.

Іноземним студентам наголосили на тому, що відповідно до  Постанови Кабінету Міністрів України від 25.04.2018 р.  №322 на території України вони перебувають на законних підставах з метою  навчання, а не працевлаштування, що регламентує посвідка на тимчасове проживання в Україні.

Порушення Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (с. 203 КУпАП), а в подальшому – видворення з території України, що супроводжується забороною в’їзду в Україну строком від 3 до 10 років (с. 26 і 30 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства»).

Працівники ДМС України побажали іноземним студентам дотримуватися чинного законодавства України та успіхів у навчанні.

Пресцентр УДПУ