Належний рівень володіння англійською, французькою і польською мовами є неодмінною умовою участі студентів та викладачів УДПУ у міжнародних програмах. Саме тому у нинішньому навчальному році в університеті працюють курси інтенсивного вивчення іноземних мов для викладачів і студентів, які бажають збільшити свої можливості для входження на міжнародний ринок праці. Окрім того, вільне володіння іноземними мовами є дуже важливою умовою для викладачів університету, котрі здійснюють підготовку іноземних студентів. (У нас отримують освіту молоді люди з Китаю, Азербайджанської республіки, Вірменії, Алжиру, Ізраїлю. Очікують в університеті й на слухачів підготовчих курсів із Намібії, Гани, Ботсвани, Свазіленду і Пакистану). Знання іноземних мов сприяє піднесенню ступеню компетентності, а отже й рівня освітніх послуг. Це, зрештою, одна із складових процесу саморозвитку, а відтак і позитивного міжнародного іміджу навчального закладу.

Наприкінці 2013 року 60 слухачів курсів іноземних мов отримали відповідні сертифікати. Цього разу на курсах окрім англійської мови була можливість розпочати вивчення німецької та французької мов з початкового рівня. Всіх слухачів привітала з черговим здобутком проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Кочубей, яка відзначила важливість вивчення іноземної мови у період сьогодення та кандидат педагогічних наук, професор кафедри іноземних мов Оксана Заболотна.

Всіх хто зацікавлений у вивченні іноземної мови на кафедрі іноземних мов з 15 лютого розпочинається новий набір на курси іноземних мов. Слухачі курсів мають можливість розпочати вивчення англійської, німецької, французької мови або поглибити свої знання з вищезазначених мов. Курси будуть проводитись у зручний час висококваліфікованими викладачами за доступну оплату. Всі бажаючі можуть звертатись на кафедру іноземних мов УДПУ до Світлани Шумаєвої.

Пресцентр УДПУ