Наукові й творчі досягнення та успіхи у суспільному житті викладачів і студентів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини широко висвітлюються засобами масової інформації. На різних регіональних та загальнодержавних сайтах систематично публікуються новини нашого навчального закладу. Головний сайт УДПУ переміг у міському інтернет-конкурсі «Бренд року-2017», набравши найбільшу кількість голосів інтернет-опитування, і отримав диплом конкурсу.

Тільки останнім часом у офіційних виданнях держави з’явилося ряд публікацій про Уманський педуніверситет. Так, у газеті Верховної Ради України «Голос України» вийшла стаття під заголовком «Учитель з великої літери надихає», в якій розповідається про систему підготовки фахівців в УДПУ, формування лідерських якостей майбутніх професіоналів, створення належних умов для навчання та побуту, для занять спортом, розвитку творчих нахилів студентської молоді. У цій же газеті вміщено матеріал «Найкращий автор короткого детективу — студент» про творчість нашого студента-історика Дмитра Безверхнього.

Газета Кабінету Міністрів України «Урядовий кур’єр» опублікувала статтю «Студентів з особливими потребами навчають долати бар’єри», в якій йдеться про досвід з консолідації зусиль відповідних структурних підрозділів УДПУ на соціально-педагогічну підтримку молоді з особливими потребами.

Про активну діяльність Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини над розробкою та реалізацією інноваційних технологій соціальної та освітньої інтеграції студентів з інвалідністю, над виконанням вимог міжнародних та вітчизняних нормативно-правових актів щодо створення сприятливого інклюзивного середовища в університеті розповідає Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик «Освіта» у статті «Уманчани розбудовують безбар’єрний простір». Цей же часопис опублікував нещодавно матеріал «Рівняймось на лідерів».

Видання Міністерства освіти і науки України «Освіта України» у широкій публікації «Автономія для вчителя» досліджує важливу тему щодо новацій в освіті, зокрема, оновлених програм природничо-математичного циклу для 5-9 класів. Своїми думками з цієї проблеми ділиться у газеті керівник робочої групи проекту, завідувач кафедри технологічної освіти факультету професійної і технологічної освіти УДПУ, доктор педагогічних наук, професор Андрій Терещук.

На сторінках цього ж друкованого органу у статті «Чемпіон світу – втретє» розповідалося про нашого студента Валентина Хмільового, який, виборовши дві золоті та срібну нагороди, прославив наш університет, державу Україна на Чемпіонаті світу і Європи з гирьового спорту, що проходив в угорському місті Печ.

Газета «Освіта України» вмістила також замітку «Винахід року», в якій йдеться про унікальний винахід творчого колективу під керівництвом доцента кафедри технологічної освіти Олега Мелентьєва, який став лауреатом всеукраїнського конкурсу винахідників.

Систематично про наш навчальний заклад розповідають публікації газет «Нова доба», «Черкаський край», «Вечірні Черкаси», «Уманська зоря», «Рідна Умань».

Із матеріалами ЗМІ ви можете ознайомитись, перейшовши за посиланням: ЗМІ ПРО НАС 2017 рік

 

Пресцентр УДПУ