Дорогі друзі!

14 жовтня - значуща дата для мільйонів українців, яка поєднує три важливих свята - величне християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України та День Українського козацтва. Прийміть найщиріші вітання із святами, які для кожного із нас є символом звитяги, мужності та боротьби за волю!

Упродовж століть наші предки шанували день Покрови Пресвятої Богородиці. За часів Козаччини це свято доповнилося новим змістом: козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею та покровителькою і настільки вірили в її силу, що свято Покрови відзначали надзвичайно урочисто. З часом це свято набуло ще й іншої назви - Козацька Покрова і донині асоціюється із заступництвом і захистом від ворога як видимого, так і невидимого. Тому не випадковим є те, що 14 жовтня почали відзначати День Українського козацтва.

Довгим і тернистим шляхом крокувала Україна до своєї незалежності. І сьогодні наша держава платить за суверенітет і цілісність дорогою ціною. Нинішні українські захисники є  гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ предків.

Символізуючи нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України, сьогоднішнє  свято є не тільки народним, релігійним, а й національним. В цей день від душі бажаю нашим захисникам незламності і витримки, сили духу, мужності та міцного здоров’я. Нехай Пресвята Богородиця оберігає Вас, а родинне тепло і підтримка рідних буде надійним Вашим тилом.

Миру нам усім, щастя та єдності!

Зі щирою повагою
ректор УДПУ, професор,
Заслужений працівник освіти України
Олександр Безлюдний