7 червня ми відзначатимемо велике християнське свято ‒ Трійцю. Це одне з найважливіших релігійних свят, яке закликає мирян вшановувати Пресвяту Трійцю:  Отця, Сина і Святого Духа.

У народі ці дні також часто називають Зеленими святами, Клечальною неділею, Русальним тижнем.  Трійця тісно пов'язана з Великоднем, а тому не має постійної сталої дати. Цьогоріч християни і східного і західного обрядів вшановують Трійцю в один день ‒ 7 червня, що трапляється зовсім нечасто. Це чудова нагода вкотре відчути загальне єднання усіх вірян.

В дохристиянські часи наші пращури в цей день відзначали початок літа. Чимало народних обрядів пов'язаних із цим святом дійшло й до наших часів. Зокрема, оселю прикрашають гіллям, підлогу встеляють скошеними травами, зробивши перед цим прибирання. Дівчата плетуть вінки та ворожать на кохання і щасливий шлюб.

Не варто забувати, ще й про те, що Зелені свята передбачають додатковий вихідний день. А отже, українці мають час для родинних зустрічей, вшанування предків та літнього відпочинку.

Щиро вітаємо вас і ваших рідних зі світлим святом Трійці. Нехай у ваших оселях панує затишок, мир, щастя, а в душі спокій та рівновага.

Добробуту вам, теплого і сонячного літа!

Пресцентр УДПУ