Вперше в історії студентського жіночого футболу та Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини жіноча збірна з футболу представляла Україну на Кубку світу серед університетів — 2023 FISU University World Cup Football, який проходив у м. Ченьду, Китай.

Організатори чемпіонату – Міжнародна федерація університетського спорту (FISU), Федерація університетського спорту Китаю.

Гравчині нашої збірної та українські дівчата-футболістки вперше виступали на змаганнях такого високого рівня, виборовши срібні нагороди в Європейських Іграх 2022, що проходили в Польщі і мали досить потужних суперників у своїй підгрупі – команди з університетів Франції (University of Bordeaux), Бразилії (Paulista University) та Таїланду (College of Asian Scholars). Попри всі намагання футболісток, їм не вдалося здобути перемогу у груповому етапі. У стикових матчах нашим футболісткам все-таки вдалося обіграти з рахунком 1:4 студентів з університету Кіндії (University of Kindia). Наші спортсменки набули безцінного досвіду, який допоможе кожній із них вибудувати програму (стратегію) власного удосконалення, що дозволить їм ще гучніше заявити про себе в майбутньому.

Для тренерів Володимира Щербини та Олександра Казанюка це також стало досвідом підготовки футболістів до участі у змаганнях високого рівня та подальшої роботи: зроблено висновки, отримано мотивацію.

Під час перебування у Китаї велика робота у різних напрямках була проведена керівником делегації нашої жіночої збірної, проректором університету з міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку Володимиром Миколайком.

Більш, ніж двотижнева подорож та участь у змаганнях світового рівня залишили в серці кожного добрі та теплі спогади.

Пресцентр УДПУ