У Сен-Жан-де-Фос (Франція) під егідою Асоціації міжнародних проектів «Logos Polska» відбулось міжнародне стажування в межах навчального курсу «All in, for inclusion! Outdoor tools for youth work».

У роботі міжнародних курсів взяли участь, викладач кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початкові школі – Любов Байдюк та здобувачка освіти факультету фізики, математики та інформатики Юлія Зінченко.

Особливого досвіду надали чотири незабутні дні, проведені в кемпінгу. Учасники стажування жили в палатках та навчались на природі, де збагатили свій досвід у галузі молодіжної роботи та інклюзивної освіти і, крім того, мали чудову можливість познайомити з українськими традиціями мешканців Франції. Програма стажування була насиченою різноманітними активностями на кшталт командних ігор, які сприяли підвищенню співпраці з молоддю із незахищених груп. Найяскравіші враження викликали екскурсії у гори та маленькі населені пункти серед гір, де учасники походу мали змогу ознайомитись із історією та культурою цих місцин.

Завершальним завданням стажування було створення 8 сторітейлів на тему проекту, що відображало набуті знання та навички в ході програми курсів. Воркшопи, ігри, обговорення заходів та походи надали учасникам цінний інсайт та нові ідеї для роботи з молоддю. Міжнародне стажування «All in, for inclusion! Outdoor tools for youth work» стало не лише навчальним досвідом, але й джерелом позитивних вражень.

Дякуємо організаторам за плідну співпрацю та можливість долучитись до заходу, який надав учасникам цінний досвід щодо виховної та освітньої роботи з молоддю.

Пресцентр УДПУ