В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини вшосте проходила «Літня авторська школа» академіка НАПН України, доктора психологічних наук, професора Тамари Яценко. Школа була особливою у зв’язку із святкуванням сорокаріччя розробки методу глибинного пізнання, який спирається на психодинамічну парадигму, що сформована впродовж багаторічних досліджень Тамари Семенівни.

Участь у Літній Авторській школі взяли більше 60 учасників. Серед них молоді та досвідчені науковці, бойові психологи зони АТО, представники волонтерських міжнародних та українських організацій щодо надання реабілітаційної допомоги людині, практичні психологи, викладачі та всі, хто виявив зацікавленість до глибинного пізнання психіки. Географія поціновувачів методу сягає меж не лише Черкаської області, а охопила провідні ЗВО центральної, західної, східної України, Криму, Сполучених Штатів Америки.

Під час роботи школи учасники напрацювали методи спонтанної дискусії, психоаналітичного пізнання з використанням іграшок, каменів, просторового моделювання із задіюванням живих персонажів, щоби максимально наблизити якісні послуги і допомогу високваліфікованих психологів до широких верств населення.

Учасники школи висловили велику подяку Тамарі Яценко за можливість входження в авторську методологію психоаналізу та безпосередню глибинну роботу з власними механізмами психіки, а також організаторам за створення умов ефективної роботи.

Тамара Семенівна щиро подякувала учасникам Літньої Авторської школи за плідну працю, за спільні нові відкриття та поповнення емпіричного глибинно-корекційного матеріалу методу активного соціально-психологічного пізнання та запросила до наступної « Літньої Авторської школи».

Детальніше читайте на сайті.

Пресцентр УДПУ