Унікальним було засідання університетського літоб’єднання імені Миколи Бажана: вперше в своїй історії (літоб’єднанню вже майже 20 літ!) до творчих студентів Уманського педагогічного університету на запрошення керівника об’єднання Марини Павленко завітали не менш творчі представники Уманського національного університету садівництва – «підопічні» колишньої випускниці УДПУ Юлії Запливаної (нині вона є викладачем УНУС, і недавно видала свою першу поетичну збірку).

Відомо, що Уманський національний університет садівництва у 1920-их роках славився своїми літературними випускниками, серед яких – відомі згодом письменники Юрій Лавріненко, Петро Лановенко, представники «Плугу» та багато інших.

 

Отже, чому б юним поетам Уманського педуніверситету не спробувати «продіагностувати» сучасну ситуацію в сусідньому ВНЗ?

Слід віддати належне гостям: так непросто зважитись читати свої поезії перед філологами, які ніколи не проти продемонструвати свої знання мовних тонкощів і вміння покритикувати!.. А студенти й аспіранти національного університету садівництва, зокрема Вікторія Сигидюк, Ігор Діденко та Надія Матвійчук, – наважились!

 

Утім, «критика» була радше прихильною, ніж «розгромною». Адже тема засідання цього разу була «Мед і сіль», тож «меду» не бракувало. Та й настрій був у всіх піднесений: не щодня-бо навідуються такі цікаві люди!

Було цікаво і весело. Домовились продовжити незвичне починання, зробивши його традицією, і наступного разу зустрітися в іще ширшому колі. Гості на прощання висловили своє щире вдячне зацікавлення діяльністю літературного об’єднання: як в цілому стилем спілкування на засіданні, так і творами «наших» поетів зокрема.

Хочеться вірити, що й серед присутніх на цьому творчому заході теж були майбутні видатні письменники: як з боку «аграріїв», так і з боку «філологів».

Пресцентр УДПУ