29 травня в конференц-залі відбулось чергове засідання вченої ради Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

На початку зібрання ректор університету, професор Олександр Безлюдний привітав зі славним ювілеєм доцента кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін, керівника академічного хору «Юність», заслуженого працівника культури України Леоніда Петровича Ятла. Олександр Іванович вручив ювіляру також нагороди – почесну грамоту Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА і подяку міського голови м. Умань. До вітань долучився також голова первинної профспілкової організації УДПУ Валентин Хитрук.

Засідання вченої ради продовжилося розглядом питань порядку денного. Проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Владилена Сокирська виступила із доповідями «Про результати проведення на базі університету ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт та ІІ етапу Всеукраїнських студентських олімпіад» і «Про результати участі студентів УДПУ у Всеукраїнських олімпіадах і конкурсах студентських наукових робіт у 2017/2018 н.р. та відзначення Днів науки в університеті».

У своєму виступі Владилена Володимирівна відзначила, що ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з української мови, літератури (з методикою їх викладання) та ІІ етап Всеукраїнських студентських олімпіад зі спеціальностей «Історія» та «Трудове навчання і технології» в УДПУ імені Павла Тичини пройшли на високому організаційному рівні. Наш університет відвідали 270 студентів із 52 закладів вищої освіти України, 42 студенти стали переможцями.

Проректор також підкреслила, що в поточному навчальному році 52 студенти УДПУ взяли участь у ІІ етапі Всеукраїнських студентських олімпіад, під керівництвом провідних науковців підготували 61 наукову роботу для участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. В результаті 12 студентів стали призерами ІІ етапу Всеукраїнських студентських олімпіад. Студент факультету фізики, математики та інформатики став переможцем 10-ї Міжнародної олімпіади з програмування на Кубок академіка Іллі Векуа. 17 студентів нашого університету здобули перемоги в ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. Команди студентів-істориків посіли 2-е місце на ІІ Всеукраїнському студентському турнірі з філософії та 3-є місце в VІ Всеукраїнському турнірі з історії. Студентки факультету української філології посіли ІІ місце у ХVІІІ Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика та ІІ місце у фінальному етапі VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Про організацію навчання студентів університету з питань безпеки життєдіяльності доповіла голова комісії, доцент кафедри техніко-технологічних дисциплін, охорони праці та безпеки життєдіяльності Олена Нагайчук.

Пресцентр УДПУ