Сьогодні, 26 червня, відбулося підсумкове у цьому навчальному році засідання вченої ради Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

На початку зібрання ректор університету Олександр Безлюдний виконав приємну місію - привітав науково-педагогічних працівників із одержанням дипломів доктора наук та присвоєнням вчених звань. Зокрема, диплом доктора сільськогосподарських наук ректор вручив декану природничо-географічного факультету Валерію Миколайку, диплом доктора педагогічних наук – доценту кафедри іноземних мов Віті Безлюдній. Атестати доцента отримали викладачі кафедри біології та методики її навчання Світлана Грабовська і Світлана Люленко.

Розгляд порядку денного розпочали із питання «Про хід реалізації Концепції розвитку університету до 2020 року». Доповідаючи, ректор Олександр Безлюдний, охарактеризував стан виконання колективом закладу завдань, визначених Концепцією розвитку Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на 2015-2020 рр.

У своєму виступі Олександр Іванович детально зупинився на основних напрямках роботи, що забезпечують системний, цілеспрямований і поступальний характер життєдіяльності закладу у середньостроковій перспективі. Серед них - підвищення якості освітніх послуг та забезпечення їх відповідності національним, європейським і міжнародним фаховим стандартам; модернізація навчальних планів, програм, змісту навчання; запровадження інноваційних підходів, форм, методів і засобів навчання; посилення науково-експертного супроводу розвитку освіти регіону; інституційний розвиток університету; забезпечення ефективної взаємодії та співпраці із замовниками послуг; активізація діяльності УДПУ в міжнародному та європейському освітньому просторі; розвиток матеріально-технічної бази та ефективне використання бюджетних коштів. За словами ректора, за 2015 – 2018 рр. колективом вже зроблено чимало для перетворення нашого закладу на сучасний університет європейського зразка. Олександр Іванович подякував проректорам, деканам, завідувачам кафедр, керівникам структурних підрозділів та всім працівникам університету, хто доклав сили, розум і талант для реалізації завдань, визначених Концепцією розвитку університету, та закликав до подальшої натхненної роботи (із повним текстом доповіді можна ознайомитися тут). За проект ухвали по першому питанню члени вченої ради проголосували одноголосно.

Серед інших питань, які розглядалися відповідно до затвердженого порядку денного, були: про обрання на посади, про присвоєння вченого звання професора та доцента (доповіла вчений секретар Світлана Шуляк). Про діяльність Українсько-ізраїльського центру освіти, науки і культури поінформувала присутніх директор Центру, кандидат філологічних наук, професор Наталія Цимбал. Головний бухгалтер університету Олена Ареп`єва виступила зі звітом про надходження коштів від надання платних послуг у 2017/2018 навчальному році. Члени вченої ради також заслухали звіт докторанта І року навчання Олега Комара, затвердили теми дисертаційних досліджень та рекомендували до друку праці викладачів університету.

Пресцентр УДПУ