У ДІАЗ «Стара Умань» діють спільні виставки творчих робіт викладачів та студентів кафедри образотворчого мистецтва факультету мистецтв та кафедри професійної освіти та технології за профілями факультету професійної і технологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулося у ДІАЗ «Стара Умань». Для кафедри образотворчого мистецтва виставка вже є традиційною і цьогоріч вже шоста, а для кафедри професійної освіти та технології за профілями - це перший показ творчих надбань

У будь-якому разі мистецький вернісаж робіт викладачів та студентів УДПУ є помітною подією у культурно-освітньому та мистецькому житті міста. Не випадково на її відкриття завітали митці регіону, шанувальники мистецтва, представники громадськості. Вони стверджують, що відвідання таких заходів надає творчого натхнення, доставляє естетичне задоволення і додає життєвих сил, адже, насолоджуючись мистецтвом, переконуєшся, що не все так погано в нашому житті. Знайома фраза «Мистецтво врятує світ» тут є надто доречною.

У експозиції виставки кафедри образотворчого мистецтва факультету мистецтв - понад 70 робіт образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, виконаних у різних художніх техніках: живопис (олія, гуаш, пастель, акварель), графіка (олівець, туш, перо), декоративний розпис, мальованки, вишивки, бісероплетіння, ляльки-мотанки, батик, кераміка, а також навчальні роботи з художнього конструювання (трансформація поверхні).

На виставці кафедри професійної освіти та технології за профілями представлені творчі роботи студентів 2-го курсу, майбутніх інженерів-педагогів у галузі дизайну, виконані у різних техніках, за допомогою новітніх технології та із використанням сучасних матеріалів. Це і розпис по склу гуашшю, і живописні композиції гуашшю на основі ДВП, і живописні композиції пластиліном на склі, і живописні композиції із використанням «ниткового дизайну», за допомогою технології виконання візерунків на твердій основі.

Зі словами привітань авторам робіт та організаторам виставки виступили директор Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань» Олександр Мельничук, помічник ректора, кандидат педагогічних наук, професор, заслужений працівник освіти України Дмитро Балдинюк, декан факультету мистецтв, кандидат педагогічних наук, доцент Інна Терешко, завідувач кафедри образотворчого мистецтва, кандидат педагогічних наук, доцент Ольга Музика, завідувач кафедри професійної освіти та технології за профілями, кандидат педагогічних наук, доцент Ольга Гервас, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методик дошкільної освіти, Заслужений майстер народної творчості України, член національної спілки народних майстрів України Олена Поліщук, художникиголовний архітектор міста Умані Віктор Лісаченко та колишній головний архітектор міста Юрій Єгоров. Вони висловили своє захоплення неповторними за майстерністю і неймовірними за красою роботами і запросили відвідати виставку уманчан та жителів нашого регіону.

Все прекрасне, що нас оточує — це мистецтво, без якого наше життя було б тьмяним, сумним і буденним. Тому, гості виставки висловлювали свою вдячність творцям виставлених на показ робіт, талановитим майстрам, які своєю творчістю наповнюють наше життя відчуттям щастя.

Виставка працюватиме ще упродовж місяця.

Пресцентр УДПУ