20 червня відбулося виїзне засідання державної екзаменаційної комісії економічного факультету до Уманського регіонального центру АТ «Страхова група «ТАС», де відбувся захист магістерських робіт зі спеціальності «Фінанси і кредит».

До оприлюднення були представлені результати досліджень магістрантів Катерини Замулянець («Страхові послуги та особливості їх надання в умовах ринкової трансформації економіки України») та Тетяни Літовкіної («Становлення та розвиток страхового ринку в Україні»). Державна екзаменаційна комісія відмітила, що у магістерських роботах відображено сучасний стан розвитку ринку страхових послуг, здійснено аналіз економічних показників діяльності страхових компаній, зокрема, запропоновано напрями удосконалення функціонування страхового ринку та підвищення ефективності страхової діяльності.


Цінність оприлюднених досліджень, як відзначив директор Уманського регіонального центру АТ «Страхова група «ТАС» Ігор Халахур, полягає у їх гострій актуальності, теоретичному і практичному значенні отриманих результатів. Також було засвідчено, що окремі рекомендації та наукові положення, викладені у магістерській роботі Тетяни Літовкіної були використані в роботі Черкаської регіональної дирекції АТ «Страхова група «ТАС», що відображено в довідці про впровадження результатів дослідження.



Позитивом у проведенні подібних виїзних захистів є неперервність підготовки фахівців з економічних спеціальностей в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини, їх зорієнтованості на потреби ринку.

Отже, проходження випускниками переддипломної практики в Уманському регіональному центрі АТ «Страхова група «ТАС» завершилося блискучим захистом магістерських робіт.

Пресцентр УДПУ