Вступна компанія – 2018 в самому розпалі. Серед значної кількості абітурієнтів, які завітали у ці дні до нашого університету, одразу вирізняється особлива категорія вступників – мужні захисники Української держави, які прагнуть здобувати вищу освіту.

Дуже приємно в цьому плані зазначити, що учасники бойових дій на Сході України прагнуть стати психологами і журналістами, вчителями фізичної культури і працівниками економічної сфери. Однак найбільше учасників АТО виявили бажання одержати історичну освіту.

На запитання, чому саме історичний факультет є пріоритетним, абітурієнти-солдати дають різні відповіді: прагнення знати історію свого народу, вивчати державотворення та ін. Та все ж важливим чинником їхнього вибору є саме відношення студентства і викладацького складу історичного факультету до ідеї української державності, неодноразові зустрічі декана Анатолія Карасевича та студентсько-викладацького колективу із воїнами АТО, матерями, вдовами і дітьми воїнів, які віддали життя за незалежну Україну, а також волонтерський рух на факультеті та в університеті загалом.

То ж побажаємо нашим мужнім воїнам успішного вступу та цікавого навчання!

Пресцентр УДПУ