За ініціативи та підтримки декана історичного факультету, кандидата філософських наук, професора, Заслуженого працівника освіти України Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Анатолія Карасевича в Уманській міській бібліотеці-філії № 5 відбувся круглий стіл на тему: «Реформація – 500. Змінювати себе, своє товариство та всю Україну».

Учасниками зібрання стали студенти коледжів, учні, вчителі шкіл міста. Предметом обговорення були цінності й ідеали Реформації та їх вплив на історію Західної Європи. Ближче ознайомитись із розвитком протестантизму в Україні і його вплив на релігійне і суспільне життя, причинно-наслідковий зв’язок між Реформацією і подальшим економічним і науковим розвитком країн Європи допомогли також друковані видання книжкової експозиції, підготовлені працівниками бібліотеки-філії № 5 (завідуюча – Тамара Цимбал).

Головними спікерами Круглого столу від історичного факультету виступили кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та суспільних наук Вікторія Фуркало та кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії та методик навчання Уманського Державного педагогічного університету імені Павла Тичини В’ячеслав Гордієнко.

Під час обговорення піднімалися питання європейських цінностей, які утвердилися під впливом Реформації, та їх адаптації в сучасному українському соціумі. Суспільно-історичні аспекти Реформації висвітлив у своєму слові В’ячеслав Гордієнко, а релігієзнавчий аналіз протестантизму подала у своєму виступі Вікторія Фуркало

 

Пресцентр УДПУ